100 favoritrecept till 100 hungriga skolbarn

Lästid
1 min
100 favoritrecept till 100 hungriga skolbarn
Publicerad
19 april 2012
Kontakter:
Presskontakt

Djävulskyckling, Tacofisk och Cowboysoppa. Det är några av recepten i ”Skolmat till 100”, en ny kokbok från Arla som vänder sig till Sveriges alla skolrestauranger. Här finns 100 favoritrecept, beräknade för 100 portioner, på 100 sidor. Erfarna skolkockar står bakom många av recepten som alla är väl beprövade och näringsberäknade.

Varje dag arbetar närmare 16 000 skolkockar med att tillaga över en miljon skolmåltider. Maten ska vara god, nyttig, ge energi, vara lättlagad och prisvärd. Nya spännande rätter ska introduceras, samtidigt som klassiker och favoriter ska bevaras. Då kan det behövas extra inspiration ibland. Arlas mångåriga arbete med matinspiration och receptutveckling för storkök har gett en gedigen receptbank. Nu har Arla samlat sina hundra mest populära rätter för skolbarn i en praktisk kokbok; ”Skolmat till 100”.

  • Det känns roligt att göra något för alla vardagshjältar som kämpar i köken ute i skolorna. Vi känner vår målgrupp väl, vi får mycket positiv feedback och skolkockar står bakom många av recepten. Därför vet vi att både små och stora barn gillar de här rätterna. Boken är en inspiration för alla vardagar då fantasin tryter, säger Regina Johansson på Arla Foodservice som är projektansvarig för kokboken.

Skolmatens betydelse får idag stor uppmärksamhet och allt fler inser vikten av bra mat i skolan. Med bra mat har skolbarn bättre förutsättningar att orka en dag full av lektioner och aktiviteter. Nu finns skolmaten även inskriven i lagen. Från den 1 juli 2011 kräver skollagen att skolmåltiderna ska vara näringsriktiga.

I ”Skolmat till 100” finns populära recept på bland annat kött, soppa, fisk, vegetariskt och fågel. Rätterna är näringsberäknade och anpassade för 100 portioner. Vill man räkna om antalet portioner till fler eller färre, kan man enkelt göra det genom att gå in på www.arlafoodservice.se.

”Skolmat till 100” kommer ut i slutet av april och kan beställas kostnadsfritt av skolor via Arlas hemsida ovan.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76