Stora Sköndals restaurang Magnolia i Stockholm till final i Arla Guldko 2012, Bästa Seniorservering

Lästid
2 min
Publicerad
31 januari 2012

Med ständig kompetensutveckling, ett starkt driv framåt och klassisk husmanskost lagad från grunden skapar Restaurang Magnolia matgläde för de äldre. För andra året i rad har de nu tagit en finalplats i Arla Guldko 2012 i kategorin Bästa Seniorservering.

  • Alla i köket jublade när vi fick reda på att vi gått till final. Vi har varit med i tävlingen tidigare men aldrig vunnit. Men vi ger oss inte, vi vill få en guldko, säger Helena Blomberg, kostchef på Stora Sköndal och restaurang Magnolia i Stockholm.

För andra gången medverkar Stora Sköndals restaurang Magnolia i Arla Guldko. Tävlingen sporrar dem att hela tiden utvecklas och jobba framåt. Men det var inte en självklarhet att de skulle ställa upp ännu en gång.

  • Först var vi inte helt säkra på om vi verkligen skulle tävla ännu en gång, men efter lite eftertanke kunde vi rada upp en mängd saker som förbättrats under året som gått. Vi står absolut inte still och stampar. Så nu är vi tillbaka, säger Helena Blomberg.

Restaurang Magnolia lägger stort fokus kompetensutveckling så att personalen i köket kan laga både god och säker mat till de äldre. Förmågan att laga mat till många och få det att smaka riktigt gott är en konst, menar Helena. Varje dag serveras tre olika rätter som i sin tur kan serveras på fem olika sätt anpassat efter vilken typ av kost och konsistens gästen behöver. Och så gott som allt lagas från grunden med noga utvalda råvaror.

  • Det blir roligare för personalen när man lagar maten helt från grunden. Man blir mer kreativ och engagerad och det gynnar ju våra gäster. Och har man engagerad personal kan man ge mer matglädje, säger Helena.

Nyligen blev Restaurang Magnolia miljöcertifierade. Nu slängs inte längre matavfallet utan blir istället till biogas. De har även minskat antalet leverantörer för att transporterna och utsläppen ska bli så få som möjligt.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Seniorservering är Häradsgården i Trosa och Danvikshem i Nacka, Stockholm. Övriga kategorier i Arla Guldko är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i Arla Guldko 2012 koras vid den stora finalen den 11 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Om Arla GuldkoArla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Helena Blomberg, kostchef på Stora Sköndal, Rest. Magnolia, tel. 073-901 66 70, helena.blomberg@storaskondal.se

För mer information om samtliga finalister se relaterat material.