Salads and Smoothies i Malmö vinner Arla Guldko 2012 Bästa Snabbmål

Lästid
1 min
Salads and Smoothies i Malmö vinner Arla Guldko 2012 Bästa Snabbmål
Publicerad
11 april 2012

Mättande sallader och energifyllda smoothies, omsorgsfullt tillagat av kvalitetsråvaror, serverat av serviceinriktad personal. Ett framgångsrikt recept som nu tagit Salads and Smoothies i Malmö hela vägen fram till vinsten av [Arla Guldko 2012](http://www.arla.se/guldko) i kategorin Bästa Snabbmål. Priset delades ut vid den stora finalen i på Grand Hôtel i Stockholm på onsdagskvällen.

  • Vi håller den skånska flaggan högt. När vi gick in på prisutdelningen gjorde vi det till en låt med Timbuktu som är en stammis hos oss. Vi hoppades att det skulle föra tur med sig, och det gjorde det. Guldkon kommer att bli ett vandringspris som får flytta runt mellan våra olika restauranger , säger Sammy Challal, delägare, Salads and Smoothies.

Finalen av Arla Guldko 2012 hölls på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin kategori. Juryns motivering till Salads and Smoothies vinst lyder:

“Det här är ett av de bästa exemplen på framtidens snabbmat. Här går det nämligen undan! Serviceminded personal ser till att du får din mat snabbt och smidigt trots att kön vid lunchtid är lång. Bakom menyn finns en medvetenhet gällande både innehåll och miljö. Det genomtänkta konceptet och den goda maten bidrar till en positiv upplevelse.”

Vinnaren i varje kategori fick statyetten Guldkon, tillverkad i brons av Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, diplom och ett stipendium på 25 000 kr. Övriga deltagare i finalen fick diplom och utbildningsbidrag.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Tävlingen har fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål samt Bästa Matglädjebutik. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Barista Fair Trade Coffee, Malmö, Björn Almér, tel. 0708-37 57 07
Bästa Matglädjeskola: Rydboskolan, Åkersberga, Ingela Oster, tel. 08-540 81 898
Bästa Seniorservering: Danvikshem, Stockholm, Irene Gidlund Granqvist, tel. 08-452 92 29
Bästa Matglädjebutik: Coop Extra Danderyd, Stockholm, Mio Svahn, tel. 0739-55 98 49

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Sammy Challal, delägare, Salads and Smoothies, tel. 073-035 10 05,
sammy.challal@saladsandsmoothies.se, www.saladsandsmoothies.se

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Arla Guldko-finalen kan hämtas på Clipsource: http://www.clipsource.se/p/arla/

Filmer finns också på Youtube www.youtube.com/user/ArlaSverige