Salads and Smoothies i Malmö till final i Arla Guldko 2012, Bästa Snabbmål

Lästid
1 min
Publicerad
31 januari 2012

De saknade ett fräscht och hälsosamt lunchalternativ så därför startade de sin egen restaurangkedja med snabbmål. Salads and Smoothies serverar mättande sallader och energifyllda smoothies. Man använder kvalitetsråvaror som färska handskalade räkor från Smögen och färsk fjordlax från Norge. Den unga restaurangkedjan har nu lyckats ta en finalplats i Arla Guldko 2012, i kategorin Bästa Snabbmål.

- Känns riktigt bra att nå finalen. Det ger oss en bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger Sammy Challal, delägare, Salads and Smoothies.

Sammy är en av tre delägare som startade Salads and Smoothies för två år sedan. Ambitionen var att kunna servera snabbmat som är god och näringsrik. Maten ska serveras snabbt och det ska märkas att den är tillagad med stor omsorg. Dessutom ska restaurangerna ligga på bra lägen. Idag har Sammy och hans kollegor tre restauranger i Malmö och snart öppnar de sin fjärde. Tanken är att växa nationellt och internationellt men det ska ske stegvis.

  • Vi måste vara lyhörda och lyssna av marknaden. Utveckling och tillväxt får inte ske på bekostnad av kvaliteten. För att garantera att vår mat smakar lika gott på alla våra restauranger så har vi öppnat ett centralkök. Där producerar vi våra egenförädlade produkter som dressingar, japanska pickles, rotfruktskimchi, den ugnsbakade skånska rostbiffen med mera, berättar Sammy.

Prisfilosofin är att trots de relativt dyra råvarorna hålla ett bra pris och få samma gäst att besöka restaurangerna flera gånger varje vecka. Det har resulterat i en blandad publik, allt från affärsfolk till studenter.

  • Det har faktiskt gått över förväntan, och nu fortsätter vi att etablera Salads and Smoothies i Sverige och på sikt utomlands säger Sammy.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är Potstickers Dumpling Bar i Stockholm och ICA To Go i Stockholm. Övriga kategorier i Arla Guldko är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i Arla Guldko 2012 koras vid den stora finalen den 11 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Sammy Challal, delägare, Salads and Smoothies, tel. 073-035 10 05, sammy.challal@saladsandsmoothies.se, www.saladsandsmoothies.se

För information om samtliga finalister se relaterat material.