Rydboskolan i Åkersberga vinner Arla Guldko 2012 Bästa Matglädjeskola

Lästid
1 min
Rydboskolan i Åkersberga vinner Arla Guldko 2012 Bästa Matglädjeskola
Publicerad
11 april 2012

Med matglädje i fokus har Rydboskolan länge arbetat med att laga näringsriktig mat från grunden för att ge eleverna energin att orka med hela skoldagen. Deras arbete har nu gett dem segern i [Arla Guldko 2012](http://www.arla.se/guldko) i kategorin Bästa Matglädjeskola. Priset delades ut vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm på onsdagskvällen.

  • Vi vill tacka alla fantastiska föräldrar och underbara barn på vår skola, det här priset är till dem. För oss är det viktigt att skapa en gemenskap och att alla känner sig sedda och trygga i matsalen. Vi vill tipsa alla andra: Ta in barnen i köket och var ingen sur mat-tant!, säger Ingela Oster, kökschef på Rydboskolan i Åkersberga utanför Stockholm.

Den stora finalen av Arla Guldko 2012 hölls på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin kategori. Juryns motivering till Rydboskolans vinst lyder:

”När kunskap, engagemang och vilja får sjuda tillsammans med lika delar lyhördhet och närvaro, och kryddas med äkta kärlek till både mat och gäster blir resultatet en upplevelse för alla sinnen – som smakar mer. Trots slitna lokaler och trång råvarubudget lyckas kockarna i det här köket skapa magi i skolrestaurangen varje dag.”

Vinnaren i varje kategori fick statyetten Guldkon, tillverkad i brons av Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, diplom och ett stipendium på 25 000 kr. Övriga deltagare i finalen fick diplom och utbildningsbidrag.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Barista Fair Trade Coffee, Malmö, Björn Almér, tel. 0708-37 57 07
Bästa Seniorservering: Danvikshem, Stockholm, Irene Gidlund Granqvist, tel. 08-452 92 29
Bästa Snabbmål: Salads and Smoothies, Malmö, Sammy Challal, tel. 0730-35 10 05
Bästa Matglädjebutik: Coop Extra Danderyd, Stockholm, Mio Svahn, tel. 0739-55 98 49

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Ingela Oster, kökschef på Rydboskolan, Åkersberga, tel. 08-540 81 898, ingela.oster@osteraker.se

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Arla Guldko-finalen kan hämtas från ca kl.22.00 på Clipsource: http://www.clipsource.se/p/arla/

Filmer finns också på Youtube från ca kl.22.00 http://www.youtube.com/user/ArlaSverige