Potstickers Dumpling Bar i Stockholm finalist i Arla Guldko 2012, Bästa Snabbmål

Lästid
1 min
Publicerad
31 januari 2012

Grundaren av Potstickers Dumpling Bar startade restaurangen av ett enda skäl; ”dumplings är världens godaste mat”. Idag bakar man 2000 dumplings varje dag och kundtillströmningen ökar hela tiden. Den framgångsrika satsningen har gett Potstickers Dumpling Bar en finalplats i Arla Guldko 2012, i kategorin Bästa Snabbmål.

- Härligt! Jag och mina medarbetare blev jätteglada över finalplatsen, säger Jonas Larsson, chefskock och ägare av Potstickers Dumpling Bar.

Dumplings, eller jiaozi som de heter på kinesiska, är fyllda ångstekta degknyten som doppas i soja eller smakrik sås. Att baka dumplings är en svår konst, det kräver kunskap och träning. Jonas studerade maträtten ett par år och testlagade under en lång period innan han beslöt sig för att starta Potstickers hösten 2010. Idag finns restaurangen på tre ställen i Stockholm. I dumplingbageriet i Tegnerlunden, där också en av restaurangerna ligger, bakar man 2500 dumplings i 10 varianter varje dag.

  • Vi använder råvaror av högsta kvalitet och tillagar våra dumplings med stor omsorg, men kan servera dem snabbt. Det är snabbmål i form av gourmetmat. Vi gör allting från grunden, även kryddblandningar, chilioljor med mera, säger Jonas.

De tre restaurangerna har lite olika inriktning, men serverar samma vällagade dumplings. Restaurangen mitt i city, till exempel, har en intensiv kundtillströmning vid lunchtid, det är rena tornadon, enligt Jonas. Här kommer man inom kort att dessutom servera alkohol. Restaurangen vid Hornstull ses även som ett tehus av gästerna. Hit kommer många efter jobbet och njuter av milda gröna teer.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är Potstickers Dumpling Bari Stockholm och ICA To Go i Stockholm. Övriga kategorier i Arla Guldko är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering samt Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i Arla Guldko 2012 koras vid den stora finalen den 11 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84,inger.soderlund@arlafoods.com Jonas Larsson, chefskock och ägare, Potstickers Dumpling Bar, tel. 070-770 41 45, 08-99 34 04, jonas@potstickers.se, www.potstickers.se

För mer information om samtliga finalister se relaterat material.