ICA Kvantum Liljeholmen till final i Arla Guldko 2012, Bästa Matglädjebutik

Lästid
1 min
Publicerad
31 januari 2012

Här får avdelningsansvariga ta vara på sitt eget brinnande matintresse och utveckla butiken. Det har gett en personlig atmosfär och ett imponerande utbud. Nu har ICA Kvantum Liljeholmen tagit en av finalplatserna i Arla Guldko 2012, i kategorin Bästa Matglädjebutik.

- Fantastiskt och jätteroligt! Vi vet ju hur tuff konkurrens det är med andra duktiga butiker, säger Mikael Ekberg, försäljningschef färskvaror, ICA Kvantum Liljeholmen.

Butiken har runt 100 anställda och filosofin är att ju mer varje medarbetare utvecklar sig själv, desto mer utvecklas butiken. Ansvariga i butikens olika avdelningar fattar egna ngaegna﷽﷽variga i butikens oliaaångaå beslut och kan skapa en avdelning med stor personlig prägel. Det skapar såväl motivation som entusiasm hos medarbetarna. Butiken erbjuder det mesta man kan tänka sig. Ett brett utbud av färskvaror, ost och chark, nybakat bröd varje dag, en servering med vintillstånd, färdiga måltidslösningar tillagade av de skickliga kockar och till och med en sommelier som kan ge de bästa vintipsen. Och en delikatessdisk med egna sallader tillagade i butiken är man särskilt stolt över. Ambitionen är att närma sig restaurangerna med allt de kan erbjuda.

  • Men grunden, det viktigaste, är medarbetarna. Deras kompetens och engagemang är det som ger kunden det extra i butiken. Kunderna är mycket kunnigare idag, de reser mer, har provat annan mat och ser matprogram med skickliga matinspiratörer. Därför måsta vi hela tiden vara på tå, hela tiden utveckla oss. Det är väldigt inspirerande, säger Mikael.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Matglädjebutik är Daglivs i Stockholm och Coop Extra i Danderyd. Övriga kategorier i Arla Guldko är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering samt Bästa Snabbmål. Vinnarna i Arla Guldko 2012 koras vid den stora finalen den 11 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Mikael Ekberg, försäljningschef färskvaror, ICA Kvantum Liljeholmen, tel. 08-68 11 261, mikael.ekberg@kvantum.ica.se, http://www.ica.se/kvantum/liljeholmen1

För mer information om samtliga finalister se relaterat material.