Danvikshem i Nacka vinner Arla Guldko 2012 Bästa Seniorservering

Lästid
1 min
Danvikshem i Nacka vinner Arla Guldko 2012 Bästa Seniorservering
Publicerad
11 april 2012

Med mat som en självklar del av omsorgen och individens behov i fokus arbetar personalen på Danvikshem för att skapa matglädje hos de äldre varje dag. Deras långsiktiga arbete belönas nu med en seger i [Arla Guldko 2012](http://www.arla.se/guldko) i kategorin Bästa Seniorservering. Priset delades ut vid den stora finalen i Stockholm på onsdagskvällen.

  • Det här känns jätteroligt. För oss är det väldigt viktigt att när man blivit för gammal för att gå ut på restaurang så måste restaurangen komma till de äldre. Nu ska vi göra en extra festlig restaurangkväll för våra gäster, alla ska få dela vår glädje över Guldkovinsten, säger Irene Gidlund Granqvist, kostchef på Danvikshem i Nacka utanför Stockholm.

Den stora finalen av Arla Guldko 2012 hölls på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin kategori. Juryns motivering till Danvikshem vinst lyder:

”Matglädje i livets alla skeden. Engagemang, service och fokus på helheten i verksamheten kännetecknar årets vinnare. Här står gästen verkligen i centrum, både när det gäller att se till varje boendes behov och att de anhöriga ska känna sig välkomna. Vardagen lyfts med allehanda festligheter. Det fina bemötandet följer med från köket och restaurangen ut på avdelningarna. Personalen är trogen tack vare delaktighet och långsiktighet vilket borgar för kvalitet och matglädje i livets alla skeden."

Vinnaren i varje kategori fick statyetten Guldkon, tillverkad i brons av Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, diplom och ett stipendium på 25 000 kr. Övriga deltagare i finalen fick diplom och utbildningsbidrag.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Barista Fair Trade Coffee, Malmö, Björn Almér, tel. 0708-37 57 07
Bästa Matglädjeskola: Rydboskolan, Åkersberga, Ingela Oster, tel. 08-540 81 898
Bästa Snabbmål: Salads and Smoothies, Malmö, Sammy Challal, tel. 0730-35 10 05
Bästa Matglädjebutik: Coop Extra Danderyd, Stockholm, Mio Svahn, tel. 0739-55 98 49

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Irene Gidlund Granqvist, kostchef Danvikshem, tel. 08-452 92 29, irene.granqvist@danvikshem.se

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Arla Guldko-finalen kan hämtas på Clipsource: http://www.clipsource.se/p/arla/

Filmer finns också på Youtube http://www.youtube.com/user/ArlaSverige