Daglivs i Stockholm till final i Arla Guldko 2012, Bästa Matglädjebutik

Lästid
1 min
Publicerad
31 januari 2012

Med tre Arla Guldko-vinster i bagaget var det självklart för den nye chefen att butiken skulle tävla igen. Ombyggnad av butiken, ännu fler mattips, lockande måltidslösningar och en engagerad personal har nu gett Daglivs i Stockholm en finalplats i Arla Guldko 2012, i kategorin Bästa Matglädjebutik.

  • Det känns naturligtvis härligt att ha gått till final. Att tävla är både en utmaning och en hjälp i arbetet med att utveckla matglädje i butik. Jag tröttnar aldrig på att jaga Guldkor, säger Mickey Lindberg, VD för Daglivs sedan juni 2011, med tre Arla Guldko-vinster från tidigare arbetsplatser.

Daglivs är en av Sverige största matbutiker med en yta på 4 200 kvadratmeter, över 31 000 artiklar och
10 000 kunder per dag. Butiken har cirka 230 medarbetare. Sedan Mickey tog över ledningen av Daglivs har det hänt en hel del i butiken. Dels har själva lokalen förändrats, med en mer öppen och överblickbar miljö, dels har mycket satsats på matinspiration, tips och lockande presentation av måltidslösningar. Den viktigaste framgångsfaktorn är personalen, menar Mickey, som vill att medarbetarna ska arbeta självständigt och ta större eget ansvar för att utveckla butiken.

  • Till en början kändes det nog ovant för dem, men jag vill locka fram dem att ta tillvara sitt deras eget matintresse, som jag vet många har. Då skapas ett personligt engagemang. Till exempel har nu en av våra medarbetare på eget initiativ startat vår matblogg, säger Mickey.

Daglivs har ett mycket brett utbud med sina drygt 30 000 artiklar. Här finns även hängmörat kött och medlemmar i butikens vinklubb kan via Daglivs beställa vin från små exklusiva italienska vingårdar. Dessutom har man ett eget framtaget koncept ”Balans i livet”, med en mängd bönor, linser, ärtor och hälsokostprodukter.

  • Självklart har alla avdelningar medarbetare som älskar mat och gärna delar med sig av sin kunskap, säger Mickey.

De två andra finalisterna i kategorin Bästa Snabbmål är Coop Extra i Danderyd och ICA Kvantum i Liljeholmen. Övriga kategorier i Arla Guldko är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering samt Bästa Snabbmål. Vinnarna i Arla Guldko 2012 koras vid den stora finalen den 11 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Mickey Lindberg, VD, Daglivs, tel. 08-692 56 87, m.lindberg@daglivs.com, http://www.daglivs.se

För mer information om samtliga finalister se relaterat material.