Coop Extra Danderyd vinner Arla Guldko 2012 Bästa Matglädjebutik

Lästid
1 min
Coop Extra Danderyd vinner Arla Guldko 2012 Bästa Matglädjebutik
Publicerad
11 april 2012

Kunderna är gäster i butiken och ska få det bästa bemötandet i Sverige. Med den målsättningen lyckades Coop Extra i Danderyd ta hem segern i[Arla Guldko 2012](http://www.arla.se/guldko) i kategorin Bästa Matglädjebutik. Priset delades ut vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm på onsdagskvällen.

  • Det här känns helt otroligt! När vi fyllde ett år bjöd vi våra gäster på tårta. Vi gjorde det på vårt eget sätt och åkte runt och knackade dörr under en månads tid och bjöd alla på tårta. Nu måste vi självklart fira den här segern, men vi får nog hitta på något annat att bjuda på, mjölk kanske, säger Mio Svahn, butikschef på Coop Extra Danderyd.

Finalen av Arla Guldko 2012 hölls på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin kategori. Juryns motivering till Coop Extra Danderyd vinst lyder:

”Genom en inspirerande och genomarbetad varuvisning och ett alltigenom trevligt kundbemötande har årets vinnare skapat en varm, välkommande och nutida butik. Detta är butiken där dofter, synintryck, ljudupplevelser och tilltal skapar trivsel och köplust. Delin, färskvarorna och ett upplevelserikt kundvarv i sin helhet har gjort denna butik omtalad långt utanför sitt närområde.”

Vinnaren i varje kategori fick statyetten Guldkon, tillverkad i brons av Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, diplom och ett stipendium på 25 000 kr. Övriga deltagare i finalen fick diplom och utbildningsbidrag.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Tävlingen har fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål samt Bästa Matglädjebutik. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Barista Fair Trade Coffee, Malmö, Björn Almér, tel. 0708-37 57 07
Bästa Matglädjeskola: Rydboskolan, Åkersberga, Ingela Oster, tel. 08-540 81 898
Bästa Seniorservering: Danvikshem, Stockholm, Irene Gidlund Granqvist, tel. 08-452 92 29
Bästa Snabbmål: Salads and Smoothies, Malmö, Sammy Challal, tel. 0730-35 10 05

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel. 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Mio Svahn, butikschef, Coop Extra Danderyd, tel. 0739-55 98 49, danderyd.bc@coop.se

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Arla Guldko-finalen kan hämtas på Clipsource: http://www.clipsource.se/p/arla/

Filmer finns också på Youtube www.youtube.com/user/ArlaSverige