Vi vill ha fler goda bakterier – nu kommer Arla a&b-fil
- Lästid
- 1 min
- Publicerad
- 22 februari 2011
- Kontakter:
- Presskontakt
Intresset för och utbudet av fil och yoghurt med magvänliga bakterier ökar. Sedan 2006 har så kallade probiotiska produkter ökat i försäljningsvärde med 38 procent\*. Nu kommer en ny fil – Arla a&b-fil, som innehåller två probiotiska bakterier och finns i smakerna naturell och blåbär/lingon. Finns i butik från vecka 6.
Nya Arla a&b-fil innehåller, precis som den populära A-filen, Lactobacillus acidophilus och dessutom även Bifidobacterium lactis. Båda dessa probiotiska bakterier används ofta i yoghurt och i andra livsmedel. Den nya filen finns i två varianter - naturell och smaksatt med blåbär, lingonjuice och socker. Den är gjord på ekologisk mjölk från svenska Arla-gårdar och är lite fetare vanlig fil. Det ger en gräddigare, mild och nötigare smak, kanske en fil som passar extra bra på frukostbordet.
*) Synovate, mars 2010, kvalitativ undersökning, män och kvinnor 16-65 år.
Produktfakta Arla a&b-fil
Arla a&b-fil naturell
Ingredienser: Mjölk*, filkultur, Lactobacillus acidophilus LA-5® och Bifidobacterium lactis BB-12®. *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens.
Näringsvärde per 100 g (ca 1 dl)
Energivärde 280 kJ/70 kcal
Protein 3,5 g
Kolhydrat 5 g
Fett 4 g
Arla a&b-fil blåbär/lingon
Ingredienser: Mjölk*, socker* 6 &, blåbär* 4,5 %, majsstärkelse*, lingonjuice* 1,5 %, naturlig arom, filkultur, Lactobacillus acidophilus LA-5® och Bifidobacterium lactis BB-12®.
*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens.
Näringsvärde per 100 g (ca 1 dl)
Energivärde 380 kJ/90 kcal
Protein 3 g
Kolhydrat 11 g
Fett 3,5 g
Cirkapris 1-litersförpackning:
Arla a&b-fil naturell, ca 17 kr
Arla a&b-fil blåbär/lingon, ca 20 kr
För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel: 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com