Vi vill ha fler goda bakterier – nu kommer Arla a&b-fil

Lästid
1 min
Publicerad
22 februari 2011
Kontakter:
Presskontakt

Intresset för och utbudet av fil och yoghurt med magvänliga bakterier ökar. Sedan 2006 har så kallade probiotiska produkter ökat i försäljningsvärde med 38 procent\*. Nu kommer en ny fil – Arla a&b-fil, som innehåller två probiotiska bakterier och finns i smakerna naturell och blåbär/lingon. Finns i butik från vecka 6.

Nya Arla a&b-fil innehåller, precis som den populära A-filen, Lactobacillus acidophilus och dessutom även Bifidobacterium lactis. Båda dessa probiotiska bakterier används ofta i yoghurt och i andra livsmedel. Den nya filen finns i två varianter - naturell och smaksatt med blåbär, lingonjuice och socker. Den är gjord på ekologisk mjölk från svenska Arla-gårdar och är lite fetare vanlig fil. Det ger en gräddigare, mild och nötigare smak, kanske en fil som passar extra bra på frukostbordet.

*) Synovate, mars 2010, kvalitativ undersökning, män och kvinnor 16-65 år.

Produktfakta Arla a&b-fil

Arla a&b-fil naturell
Ingredienser: Mjölk*, filkultur, Lactobacillus acidophilus LA-5® och Bifidobacterium lactis BB-12®. *KRAV-certifierad ekologisk ingrediens.

Näringsvärde per 100 g (ca 1 dl)
Energivärde 280 kJ/70 kcal
Protein 3,5 g
Kolhydrat 5 g
Fett 4 g

Arla a&b-fil blåbär/lingon
Ingredienser: Mjölk*, socker* 6 &, blåbär* 4,5 %, majsstärkelse*, lingonjuice* 1,5 %, naturlig arom, filkultur, Lactobacillus acidophilus LA-5® och Bifidobacterium lactis BB-12®.
*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens.

Näringsvärde per 100 g (ca 1 dl)
Energivärde 380 kJ/90 kcal
Protein 3 g
Kolhydrat 11 g
Fett 3,5 g

Cirkapris 1-litersförpackning:
Arla a&b-fil naturell, ca 17 kr
Arla a&b-fil blåbär/lingon, ca 20 kr

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel: 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76