Stockholmsbarn till final i kladdkaketävling

Lästid
1 min
Publicerad
23 september 2011
Kontakter:
Presskontakt

Kladdkaka är ett av svenskarnas populäraste recept, inte minst bland barn och ungdomar. För sjätte året i rad har Arla därför utlyst tävlingen Kladdkakeracet, för att hitta nya spännande recept till sin receptbank. Totalt har 70 barn mellan 10 och 14 år skickat in sina personliga favoritrecept, och när finalisterna utsetts visade det sig att alla sex var från Stockholmsområdet. Den 15 oktober går tävlingen av stapeln i samband med Chokladfestivalen.

Kladdkakeracet är en baktävling, för barn mellan 10 och 14 år, som genomförs för 6:e året i rad under Chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm torsdagen den 15 oktober 2011. För att komma till final har de tävlande skickat in sitt bästa kladdkakerecept tillsammans med ett fotografi till Arla. En jury, bestående av Tony Olsson, även juryordförande i tävlingen Årets Konditor, samt representanter från Arla, har bedömt alla bidrag och slutligen enats om de sex finalister som ska baka sin kaka inför publik på Chokladfestivalen.

Finalisterna är:

Lasse Granath, 13 år från Bromma

Kevin Gardbrant, 11 år från Nacka

Ida Nordenadler, 12 år från Täby

Hanna Martinelle, 13 år från Stockholm

Erik Hornbert-Hansson/Andreas Brinckmann, 12 år från Stockholm

Johanna Wästfelt/Emma Wästfelt, 13/11 år från Stockholm

  •     Årets upplaga av Kladdkakeracet har varit jättepopulär, och inte mindre än 70 tävlande jämfört med 35 förra året visar att Kladdkaka onekligen är ett populärt recept, säger Åsa Asp, projektledare för Arla Köket och för tävlingen.
    

Kladdkaka är ett av de mest sökta recepten på arla.se och i år arrangeras tävlingen för 6:e gången och kommer att fylla på med ännu fler spännande recept i receptbanken.

  •     Juryn har bedömt väldigt fantasifulla recept och massor med fina bilder och nu har vi enats om sex finalister som ska tävla med sina egna spännande recept, säger Åsa Asp.
    

Finalen, som startar kl 11, är uppdelad i två 30-minutersomgångar med tre deltagare i respektive omgång. Stjärnkonditorerna Magnus Johansson och Tony Olsson finns med som extra hjälp. En jury smakar, bedömer och korar vinnaren. Förutom äran får alla finalister en pokal samt tävlingskläder i form av Chokladfestivalrock, förkläden och konditormössa.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76