Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux vinnare i Arla Guldko® 2011 Bästa Seniorservering

Lästid
2 min
Publicerad
07 april 2011
Kontakter:
Presskontakt

Med en stark ambition att alltid ge matgästen det lilla extra lyckades Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux ta sig till final i **Arla Guldko** 2011. Det här var tredje gången de nådde finalen och i år tog de sig hela vägen till toppen. På torsdagskvällen korades de som vinnare i kategorin Bästa Seniorservering.

– Vi är jätteglada! Vi har jobbat länge och målmedvetet för det här och trägen vinner, säger Ingegerd Persson från Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux, med tre anläggningar i Stockholm.

Den stora finalen av Arla Guldko 2011 hölls på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin kategori. Juryns motivering till Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux’ vinst lyder:

”Med ett långsiktigt och konsekvent arbete i en positiv miljö och med en glöd som aldrig falnar sätter man alltid sina gäster i första rummet. Lyhördhet är ett signum för denna verksamhet. Kunskap, kvalitet, hängivenhet samt positivt engagemang kännetecknar årets vinnare.”

Personalen på Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux lägger stor kraft på att ge gästerna det lilla extra. De är noga med att uppmärksamma olika bemärkelsedagar, stora som små. Allt för att förgylla dagarna en smula. För att skapa extra trivsel i restaurangen dukas det med levande ljus, färska blommor och vikta servetter.

Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik och restaurang & storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Tävlingen har fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik. Varje kategori har en jury som i arbetet med att utse vinnarna bedömer nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, personalengagemang och kundorienterat perspektiv. Tre finalister väljs ut i varje kategori och vinnarna koras vid den stora finalen i Stockholm. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, stipendium på 25 000 kr och diplom. Övriga deltagare i finalen får utbildningsbidrag och diplom. Mer informationwww.arla.se/guldko

Vinnare i övriga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Max Hamburgerrestauranger, Pär Larshans, tel 070-206 16 69
Bästa Matglädjeskola: Runstensskolan, Haninge, Johan Beer, tel 08-606 80 95
Bästa Snabbmål: Serrano, Stockholm, Alex Sehlstedt, tel 0727-328140
Bästa Matglädjebutik: ICA Kvantum Kungsbacka, Kungsbacka, Ulf Algévi, tel 0300-51159

Högupplösta bilder på finalisterna i alla kategorier kan hämtas på flickr:http://www.flickr.com/photos/arlasverige/collections/72157626300713809/

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Arla Guldko-finalen kan hämtas på Clipsource:http://www.clipsource.se/p/arla/

Pressinformation och bilder på samtliga vinnare och finalister finns även på Mynewsdesk**:** http://bit.ly/ArlaGuldko_2011

För ytterligare information om Arla Guldko kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, 070-689 58 84, 08-789 58 84,inger.soderlund@arlafoods.com
Ingegerd Persson, kostchef på Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux, tel. 08-579 777 00, ingegerd.persson@svph.se, www.svph.se

Arla Foods är världens åttonde största mejeriföretag och världens största leverantör av ekologiska mejeriprodukter. Den samlade mjölkinvägningen är på cirka 8,6 miljarder kilo och omsättningen cirka 70 miljarder svenska kronor. Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 7 600 svenska och danska mjölkbönder. Arla Foods har produktion i 13 länder och försäljningskontor i ytterligare 20 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76