Prishöjning till Arla-bönder i maj

Lästid
1 min
Publicerad
07 april 2011
Kontakter:
Presskontakt

Arlas koncernledning kommer på tisdag den 12 april att lägga ett förslag till styrelsen om en höjning av aktuellt mjölkpris till Arlas mjölkbönder med 1,5 eurocent, vilket motsvarar cirka 15 svenska öre. Förslaget är att höjningen ska gälla från 2 maj. Beslut om en eventuell höjning tas den 12 april.

Arlas koncernchef Peder Tuborgh har redan tidigare i år sagt att det kan bli aktuellt med en eller flera prishöjningar under våren och sommaren. Enligt Peder Tuborgh grundar sig förslaget om en prishöjning på att den globala efterfrågan just nu pressar upp mejeripriserna på nästan alla marknader.

– Även om vi den senaste tiden sett nedgångar på Fonterras internetauktion är det tradingområdet (industri och bulk) som går först i processen med prishöjningar på marknaden, men konsumentområdet är också på väg, säger Peder Tuborgh. Han hoppas att ytterligare en höjning av aktuellt mjölkpris kan genomföras före sommaren, en höjning som i högre grad kommer att bygga på priserna i detaljhandeln.

Enligt tidigare beslutad valutamodell inom Arla, justeras också aktuellt mjölkpris för svenska Arla-bönder och sänks med 6,1 öre. Detta på grund av en stark svensk valuta. Denna förändring gäller från och med den 1 april.

För mer information, kontakta Arla Foods, 070-88 44 290

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76