Nytt Arlamejeri i Sundsvall

Lästid
1 min
Publicerad
01 juli 2011
Kontakter:
Presskontakt

Arla är från fredagen den 1 juli formell ägare till mejeriet i Sundsvall. Det är första gången Arla har ett mejeri i norra Sverige. Köpet är ett led i Arlas regionala satsning som är viktigt för Arlas tillväxtstrategi.

För knappt två månader sedan stod det klart att Konkurrensverket inte hade något att invända mot Arlas köp av Sundsvalls mejeri från Milko.

På fredagen den 1 juli tog Arla formellt över mejeriet och får för första gången i Arlas historia ett mejeri i norra Sverige.

Köpet av mejeriet i Sundsvall är en del i Arla Sveriges strategi 2015. Att öka i nedre Norrland är en av hörnpelarna i den regionala satsning som är så viktig för att Arla ska kunna växa och bli hela Sveriges matinspiratör.

– Arla har en uttalad ambition att erbjuda fler svenska konsumenter våra produkter. Sundsvall ligger strategiskt rätt till för vår ambition att vara hela Sveriges matinspiratör, säger Christer Åberg, vd för Arla i Sverige.

Det var i februari som Arla och Milko offentliggjorde att Arla ville köpa Milkos mejeri i Sundsvall. Från och med i höst ska Arla producera egna mejeriprodukter vid mejeriet i Sundsvall samt via ett samarbetsavtal förpacka Milkos egna mjölk och grädde.

Milko och Arlas för även diskussioner om en fusion mellan företagen, men det är en helt separat fråga. Milkos förfrågan om en fusion kom först efter att köpet av mejeriet i Sundsvall blivit klart.

Om Arlas mejeri i Sundsvall:

  • Produktionsstart 5 september
  • Producerar 19 Arlaartiklar
  • Legotillverkar mjölk och grädde för Milko
  • 55 medarbetare (45 i produktionen)
  • Tar emot 27 miljoner kilo mjölk per år från 37 Arlabönder i Hälsingland
  • Har lokal dekor på förpackningarna

Ytterligare information:

Arlas pressjour: 0708-84 42 90

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76