Monstermjölk i skolan

Lästid
1 min
Publicerad
22 augusti 2011
Kontakter:
Presskontakt

Nu startar en ny skoltermin och det innebär även nya bilder på Arlas Milkbars på tusentals skolor runt om i landet. I höst är motivet färgglada monster som tagits fram av en illustratör och en dockmakare från Storbritannien, där de nya Milkbar-affischerna redan har fått uppmärksamhet i media.

Motiven på Milkbar-bilderna ska leva upp till många krav. De ska vara dekorativa, sätta fart på barnens fantasi och locka till ett glas mjölk. De ska också innehålla många delar och ha detaljer som upptäcks efter hand. Eleverna ser motiven varje skoldag och därför är det viktigt att de är dekorativa och håller i längden.

I arbetet med de nya motiven har Arla tagit hjälp av en uppmärksammad kreativ duo från Storbritannien: illustratören Jonathan Edwards och dockmakaren Louise Evans, även känd som Felt Mistress. “Vi hoppas att barnen ska tycka att bilderna är tokroliga och att det ska fnissas åt dem över hela Sverige”, säger de.

Monstren på bilderna är mjukisdjur som först designas och färgläggs på papper. Därefter mönsterritas de och sys upp i Storbritannien för att slutligen skickas till Sverige och fotograferas.

– Vi letar över hela världen för att hitta duktiga illustratörer med nya grepp och gör allt för att våra Milkbars ska pryda sin plats och väcka intresse i skolrestaurangerna, säger Carina Thorstorp, concept manager på Arla Foodservice.

Milkbar-bilderna är mycket uppskattade av skolorna som ofta även använder dem som affischer. Vid ett tillfälle behövde man trycka tre upplagor av bilderna eftersom efterfrågan var så stor.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Carina Thorstorp, concept manager Foodservice, 073-4395205, carina.thorstorp@arlafoods.com

Mer info: www.arlafoodservice.se

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76