Jakobsson lämnar samtliga Arlauppdrag

Lästid
1 min
Publicerad
29 maj 2011
Kontakter:
Presskontakt

Björn Jakobsson, ledamot i Arlas koncernstyrelse, lämnar sitt uppdrag efter en händelse på LRF-stämmans middag i tisdags. Under middagen höll Jakobsson ett tal till LRF:s nyvalda ordförande som var olämpligt och som många uppfattade som stötande.

Det var vid LRF:s stämmomiddag i tisdags som Björn Jakobsson höll ett tal till LRF:s nyvalda ordförande Helena Jonsson som många av middagsgästerna uppfattande som mycket olämpligt och stötande.

– Jag vet att engagemanget i Arla kräver omdöme i alla lägen och där har jag brustit. Mitt agerande har skadat förtroendet för mig och jag har därför bestämt mig för att omgående lämna alla mina förtroendeuppdrag och istället lägga all kraft hemma på gården. Jag vill samtidigt tacka för det stöd jag trots detta fått i denna tuffa situation från såväl Arlas förtroendevalda som från vanliga medlemmar, både män och kvinnor, säger Björn Jakobsson.

Jakobsson lämnar nu alla sina förtroendeuppdrag inom Arla. Styrelseordförande Åke Hantoft om beslutet:

– Även om Björn vid det aktuella tillfället inte formellt företrädde Arla är det helt klart att han brutit mot vår uppförandekod och vi har därför haft en kontinuerlig dialog med honom de senaste dagarna. Det som hänt har självklart påverkat förtroendet för Björn och vi i styrelsen har stor förståelse för att han gjort bedömningen att det är svårt för honom att fullfölja sitt uppdrag, säger Åke Hantoft.

– Björn har personligen och offentligt bett om ursäkt och är djupt ångerfull. Även om han har begått ett misstag kommer Arla att erbjuda honom hjälp och stöd för att han ska komma tillrätta med situationen, säger Åke Hantoft.

Ytterligare information:

Claes Henriksson, presschef, Sverige
Telefon: 0704-56 56 46, claes.henriksson@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76