Illustratören Stina Wirsén och Arla spr ider julstämning ihop

Lästid
2 min
Publicerad
03 november 2011
Kontakter:
Presskontakt

I år stor satsar Arla på julen och spr ider julstämning i samar bete med den kända illustratör en Stina Wirsén. Ett flertal humoristiska tomteillustrationer har tagits fram av Stina för att pryda Sveriges mejerihyllor och ingå i en specialtecknad julkalender. Arlas julkalender kommer att delas ut i butik och är kopplad till webben, där man varje dag kommer att kunna julstöka med Arla för en garanterat lyckad jul.

I år tar Arla ett nytt grepp om julen och sprider tillsammans med Stina Wirsén julstämning runt om i landet. Stina är en svensk illustratör och tecknare som framför allt är förknippad med barnboksillustrationer. Bland annat har hon skrivit och illustrerat barnboksserien Vem? Nu tolkar Stina Wirsén julen genom humoristiska illustrationer av jultomten.

– Jag har en dragning till tomten, en varelse full av historia, mystik och tradition. Så tydlig – alla vet att det är en tomte bara mössan är röd. Därför är det en oerhört tacksam form att leka med. Julen är bästa högtiden och jag älskar pepparkakor (eller degen är ju godare…), tända ljus och stora släktkalas, så det här projektet tillsammans med Arla har varit jättekul!
säger Stina Wirsén.

Tomtar na visar vägen i julstöket
Under december månad kommer Stina Wirséns tomteillustrationer i samarbete med Arla att vara synliga i Sveriges livsmedelsbutiker, på specialdesignade julklappsetiketter och i Arlas julkalender som kommer att delas ut i butikerna. På Arlas webb kommer tomtarna att pryda den digitala julkalendern där man kan följa Arlas tips och husmorsknep för en lyckad jul. Arla kommer även att inspirera till julstök i köket genom broschyren Arla Köket Julspecial, där Sveriges Mästerkock 2011, Louise Johansson, tolkar julen med spännande julrecept.

Arla kommer att trycka ca 110 000 ex av både julkalendrar och juletiketter. Julkalendern är gratis och kommer att finnas tillgänglig från vecka 46, 2011 i välsorterade livsmedelsbutiker med spridning över hela landet. Juletiketter och Arla Köket Julspecial kommer att finnas tillgängliga i butik från början av december. Arlas julkalender på webben samt inspirerande matlagningsfilmer med Louise Johansson kommer att visas på www.arla.se under december månad.

Fram till mitten av december kan man via Arla Sveriges Facebooksida tävla och vinna 15 av Stina Wirséns signerade och inramade illustrationer. Perfekt som julklapp.

Publicer ing av Stina Wir séns bilder : Beskärning, spegelvändning och färgförändring är ej tillåtna och bilderna får ej läggas i kollage (tillåtet att de ligger bredvid andra bilder). Samtliga bilder är copyright Stina Wirsén och får enbart publiceras i detta sammanhang.

För ytter ligar e infor mation kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel: 070-689 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av svenska, danska och tyska mjölkbönder. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76