EU godkänner Arlas köp av Allgäuland-Käsereien

Lästid
1 min
Publicerad
08 november 2011
Kontakter:
Presskontakt

EU:s konkurrensmyndigheter har i dag gett grönt ljus för Arla Foods köp av det sydtyska mejeriet Allgäuland-Käsereien.

Chefen för Arla Foods internationella marknader, Tim Ørting Jørgensen, gläder sig över att Allgäuland-Käsereien därmed blir en del av Arla. I september i år sade Allgäulands mjölkbönder ja till Arlas bud, och med godkännandet från EU kan övertagandet nu ske (8 november).

Tyskland är en av Arlas kärnmarknader, och målet är att bli ett av landets största mejeriföretag. I början av året togs det första viktiga steget genom fusionen med nordtyska Hansa-Milch, som tillverkar färskvaror och smör.

– Arla Foods kontor i Düsseldorf har i många år skött Arlas försäljning och marknadsföring av Arlaprodukter som Arla Kærgaarden® och Arla Buko®, men nu har Arla också fått fotfäste och tillverkning av färskvaror i både norra och södra Tyskland. Allgäuland-Käsereien har bland annat en mycket spännande tillverkning av specialostar, som vi ser en stor potential i, säger Tim Ørting Jørgensen.

– Under de närmaste veckorna ska vi se över hur vi kan samla Arlas tyska organisation, så att vi tillsammans kan planera Arlas framtid i Tyskland, säger han.

Fakta om Allgäuland-Käsereien

  • 1 338 mjölkbönder
  • 4 produktionsanläggningar
  • 306 anställda
  • Invägning: 232 miljoner kg mjölk
  • Produktion: Primärt ost och smör, men även färskvaruprodukter
  • Årlig omsättning: 307,8 miljoner euro.
  • 30 procent delägarskap i joint ventureföretaget Milei (70 procent ägs av japansk partner).
  • 50 procent delägarskap av två joint ventures: Bergland i Tyskland och Sengele i Frankrike. Företagen packar, river och skivar ost.
  • Läs mer på http://www.allgaeuland.de

Ytterligare information:

Robbin Grönstedt, tf. presschef, Sverige
Telefon: 070-88 44 290, robbin.gronstedt@arlafoods.com

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av svenska, danska och tyska mjölkbönder. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76