Dags att nominera Årets Miljöbonde

Lästid
1 min
Publicerad
27 september 2011
Kontakter:
Presskontakt

Alla Arlamedlemmar kan nu nominera en kollega till priset Årets Miljöbonde, som delas ut i samband med tv-galan Svenska Hjältar i vinter. Arla har gått in som samarbetspartner till Svenska Hjältar, som är Aftonbladets storsatsning där svenska vardagshjältar inom olika kategorier hyllas.

– Vi hoppas att alla Arlabönder vill nominera en eller flera kollegor som man tycker gör något bra för miljön. Vi vill premiera dem som aktivt arbetar med förbättringar av miljön hemma på gården och lyckas kombinera detta med ökad affärsnytta, säger Ann Freudenthal, ansvarig för Arlas koncept Närmare Naturen.

Den som vill nominera någon till priset som Årets Miljöbonde skickar senast den 12 oktober ett mejl till svenskahjaltar@arlafoods.com där man anger vem man nominerar tillsammans med en motivering. Det går givetvis också bra att nominera personer till de andra kategorierna Årets Miljöhjälte (för allmänheten) och Årets Miljömedarbetare (för Arlamedarbetare i Sverige).

Priset till Årets Miljöbonde delas ut på Svenska Hjältar-galan på Cirkus i Stockholm den 12 december. Vinnaren får 10 000 kronor till det fortsatta miljöarbetet på gården, galabiljetter, resa till och hotell i Stockholm samt kostnadsersättning för ersättare på gården. Den som nominerar vinnaren i respektive kategori får också biljetter till galan.

Arla är den enda kommersiella partnern till Svenska Hjältar, förutom tv4 som sänder galan där vinnarna presenteras. Av de nominerade utser en namnkunnig jury med Prinsessan Christina som ordförande sex hjältar, varav en är Arlas miljöhjälte. Galan äger rum tisdagen den 12 december och sänds fredagen den 16 december.

– Miljöengagemanget är viktigt för oss på Arla och miljöpriserna tillsammans med Svenska Hjältar är ett konkret sätt att visa det. Miljöpriserna passar också bra in i vårt konceptet Närmare Naturen, där vi strävar efter att våra produkter ska vara så naturliga som möjligt och tillverkas med största möjliga omsorg om miljön och mjölkkorna, säger Ann Freudenthal.

Ytterligare information:
Claes Henriksson, presschef för Arla i Sverige, 0704-56 56 46, claes.henriksson@arlafoods.com
Ann Freudenthal, ansvarig för Närmare Naturen, 070-689 58 48, ann.freudenthal@arlafoods.com

www.arla.se/svenskahjaltar, www.arlafoods.se

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76