Arlamejeriet som går som smör

Lästid
1 min
Publicerad
14 mars 2011
Kontakter:
Presskontakt

Kompetenta och engagerade medarbetare i Arla Götene har bidragit till att det nu finns en matfettsprodukt som innehåller smör och grädde, och som dessutom har en låg fetthalt.Hos Arla i Götene tillverkas förutom de populära varumärkena Svenskt Smör®, Arla Bregott® och Arla Lätt&lagom® för den svenska marknaden även matfett till de danska och finska marknaderna.

Senaste tillskottet i ”smörfabriken” är Arla Bregott® Mindre för den svenska marknaden, Arla Kaergarden® 43 procent för den danska och ett helt nytt sortiment matfettsblandningar under varumärket Ingmarinii® för den finska marknaden.

Ett intensivt produktutvecklingsarbete ligger bakom de här produkterna. Och ett starkt engagemang från alla medarbetare som fått uppdraget att ta fram en produkt som smakar som Arla Bregott®, men med betydligt lägre fetthalt än originalet.

– Vi har utvecklat en smakrik produkt, med låg fetthalt. Lägre än 43 procent ville vi inte gå för att kunna behålla den goda smaken. Arla Bregott® Mindre smakar nästan som smör, förklarar Bosse Skatt som är mejerichef hos Arla i Götene. För att lyckas med de nya produkterna har Arla investerat i ny utrustning, som har kombinerats med befintlig teknologi på mejeriet. Det har också skapats utrymme för ytterligare kapacitet för att kunna möta den kraftigt ökande efterfrågan av matfetter baserade på smör. Totalt har Arla investerat cirka 80 miljoner svenska kronor för att kunna hålla jämna steg med efterfrågan på nya produkter för den svenska marknaden och andra europeiska länder.

De nya produkterna finns nu i välsorterade livsmedelsbutiker i Danmark, Finland och Sverige.

I Götene tillverkas, förutom matfett och smör, även olika sorters ostar som både lagras, skivas och bitas. Det mest kända varumärkena är Arla Wästgöta Kloster® och Arla Billingeost®.

Ytterligare information:
Bosse Skatt, mejerichef. Telefon: 070-664 50 58

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76