Arla utser svenska miljöhjältar

Lästid
1 min
Publicerad
06 juli 2011
Kontakter:
Presskontakt

Arla har gått in som samarbetspartner till Svenska Hjältar, Aftonbladets storsatsning där svenska vardagshjältar inom olika kategorier hyllas. Genom samarbetet kommer Arla att dela ut ett eget miljöpris – Årets Miljöhjälte – till en person som gjort något extraordinärt för miljön.

– Miljöengagemanget är viktigt för oss på Arla och miljöpriset tillsammans med Svenska Hjältar är ett konkret sätt att visa det. Miljöpriset passar också bra in i vårt koncept ”Närmare Naturen™”, där vi strävar efter att våra produkter ska vara så naturliga som möjligt och tillverkas med största möjliga omsorg om miljön och mjölkkorna, säger Ann Freudenthal, ansvarig för Närmare Naturen™ på Arla.

Arla är den enda kommersiella partnern till Svenska Hjältar, förutom tv4 som sänder galan där vinnarna presenteras. Nomineringen av hjältar pågår fram till den 24 oktober. Efter det väljer en namnkunnig jury, med Prinsessan Christina som ordförande, ut sex hjältar varav en är Arlas miljöhjälte. Galan äger rum tisdagen den 13 december på Cirkus i Stockholm och sänds fredagen den 16 december.

Genom partnerskapet kommer Arla också att dela ut miljöpris till en Arlabonde och en medarbetare som utmärkt sig som miljöhjältar.

Ytterligare information:
Ann Freudenthal, ansvarig för Närmare Naturen, 070-689 58 48, ann.freudenthal@arlafoods.com
Arla pressjour: 070-88 44 290

www.arla.se/svenskahjaltar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76