Arla tar över litet mejeriföretag på Fyn

Lästid
1 min
Publicerad
10 mars 2011
Kontakter:
Presskontakt

![](http://arla.newsroom.cision.com/wp-content/uploads/2011/03/Faurholt-Trane_3641-200x179.jpg)Arla köper det lilla fynska mejeriföretaget Faurholt og Thrane I/S. Mejeriföretaget producerar bland annat rökt färskost, fynsk Røgeost. Företaget har 25 medarbetare på de två mejerierna.

Faurholt og Thrane I/S består av två aktiva mejerier, Thrane Røgeost i Odense och Ørbæk Mejeri, på den danska ön Fyn. Arla övertar från och med den 9 mars verksamheten som en längre tid haft ekonomiska problem. Mejeriföretaget producerar rökt färskost, crème fraiche och cottage cheese.

Totalt är cirka 25 medarbetare sysselsatta på mejerierna och mjölken kommer från fyra fynska mjölkgårdar, som nu erbjuds medlemskap i Arla Foods.

På grund av ekonomiska problem har mejeriföretagets framtid under en längre tid varit oviss. Mejeriföretagets bank, Nova Bank, bjöd nyligen in andra mejeriföretag att lämna ett bud på Faurholt og Thrane I/S, och nu har Arlas bud accepterats. I dag informerades medarbetarna.

– Vi anser att i synnerhet företagets produktion av røgeost är intressant, även om vi hittills inte haft røgeost i vårt sortiment. Men eftersom köptillfället kom så plötsligt har vi ännu inte någon plan färdig. Det kommer vi nu att använda de närmaste veckorna till, säger Lars Aagaard, Arla Foods Danmarkschef.

Till dess kommer de två mejerierna att fortsätta som hittills, och så snart de framtida planerna är klara kommer den danska ledningen i Arla att informera medarbetare, leverantörer och kunder.

Ytterligare information

Katarina Malmström, presschef, Sverige

Telefon: + 46 70 68 95059
katarina.malmstrom@arlafoods.com

Presschef

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76