Arla sänker koldioxidutsläppen från produktionen

Lästid
1 min
Publicerad
14 januari 2011
Kontakter:
Presskontakt

Arla och Tekniska verken har tecknat ett nytt avtal om leverans av ånga till Arlas produktiosanläggning i Linköping. Överenskommelsen innebär att Arla kommer att minska sitt koldioxidutsläpp med cirka 8 500 ton koldioxid/år.

Tekniska Verken kommer att bygga en ny biopanna på Tornbyverket som ska leverera ånga till Arla. Den planerade driftstarten är mars 2013.

– Vi har som mål att reducera våra koldioxidutsläpp från produktionen, vilket är ett av kraven i det avtal vi just tecknat, säger Morten Rasmussen, mejerichef vid Arla i Linköping.

Den nya biopannan kommer att leverera 30 000 kWh ånga per år, vilket motsvarar årsförbrukningen av värme för cirka 1 500 normalvillor. Tekniska Verken blir totalleverantör av hela Arlas ångbehov. Den nya pannan ska säkra en klimatvänlig energiproduktion.

– Vi strävar efter att hela tiden förbättra vår bränslemix tillsammans med våra kunder med avseende på miljöhänsyn, säger Anders Jonsson, vd Tekniska Verken.

Tekniska verken i Linköping ägs av Linköpings kommun och har verksamhet inom el, fjärrvärme, fjärrkyla, vatten, biogas med mera. www.tekniskaverken.se

För mer information, kontakta gärna:

Morten Rasmussen, Arla Linköping, telefon 013-240700

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76