Arla ny officiell leverantör till SOK

Lästid
1 min
Arla ny officiell leverantör till SOK
Publicerad
10 november 2011
Kontakter:
Presskontakt

Arla är ny officiell leverantör till Sveriges Olympiska Kommitté och blir dessutom partner i Drömprojektet, som syftar till att väcka den olympiska drömmen hos barn och ungdomar.

Samarbetet möjliggör elitsatsning för fler aktiva och bidrar till SOK:s satsning på att inspirera barn och ungdomar, då Arla blir partner i Drömprojektet. För Arla är det en plattform för att visa att mjölk är en naturlig del av ett aktivt liv och en hälsosam livsstil.

- Arla är en perfekt partner till SOK och det är framförallt kul med samarbetet kring satsningen på att inspirera unga med hjälp av våra olympiska förebilder, säger Stefan Lindeberg, Styrelseordförande SOK.

Drömprojektet stöttar återväxten inom de Olympiska idrotterna och syftar till att väcka den olympiska drömmen hos barn och ungdomar. Ett exempel är Olympic Days som arrangeras runt om i Sverige tillsammans med lokala idrottsföreningar. På Olympic Day får barn och ungdomar möjlighet att prova på olika idrotter i en olympisk inramning. Olympier finns på plats och bidrar med inspiration och föreläsningar.

- Vi är jätteglada och stolta över det här samarbetet. Vi vill lyfta fram mjölken som den naturliga sportdryck den är. Dessutom hoppas vi som partner i SOK:s Drömprojekt kunna inspirera en ny generation svenska OS-hjältar, i både stora och små sporter, säger Sten Schwalbe, Kategorichef Mjölk, Fil & Yoghurt på Arla.

Mjölk – naturlig återhämtningsdryck

Det finns en naturlig koppling mellan mjölk och idrott och därmed även mellan Arla och SOK.

- Vi på SOK rekommenderar sedan länge de aktiva att dricka mjölk som återhämtningsdryck. Mjölken har ett naturligt högt innehåll av fullvärdigt protein, vitaminer, mineraler och vätska som kroppen behöver för att återhämta sig efter träning, säger Linda Bakkman, Näringsfysiolog och Kostrådgivare SOK.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76