Arla intresserat av mejeri i södra Tyskland

Lästid
1 min
Publicerad
11 maj 2011
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods är intresserat av att köpa mejeriet Allgäuland-Käsereien som ligger I södra Tyskland. Informella diskussioner har förts, men inga beslut är fattade.

–Arla är intresserat av att köpa mejeriet och hela dess verksamhet. Allgäuland passar bra in i våra tillväxtplaner och i vår vision att bli ett ledande mejeriföretag i Tyskland och Europa, säger Torben Olsen, ansvarig för Arlas försäljning av matfett och ost i Tyskland.

Allgäuland-Käsereien är en ekonomisk förening, som består av sex underliggande ekonomiska föreningar. För närvarande pågår en omstrukturering, som ska fusionera de sex föreningarna till en, och ge mejeriet en tydligare struktur under namnet Allgäuland-Bergbauern eG.

Det är i anslutning till mejeriets egna möten om den strukturella utvecklingen som möjligheter för ett framtida samarbete med Arla, eller möjligvis försäljning, nämnts.

Det sydtyska mejeriet Allgäuland-Käsereien och Arla har under den senaste tiden haft möten för att lära känna varandra. Det har nu lett till att Allgäuland-Käsereien tidigare i veckan skickade ett brev till sina mjölkbönder samt skrev ett pressmeddelande, där Arla beskrivs som en mycket attraktiv samarbetspartner.

Fakta om Allgäuland-Käsereien

1 800 mjölkbönder
4 produktionsanläggningar
306 medarbetare
452 miljoner kilo mjölk
Främst ost- och smörproduktion, men även färskvaror
Omsättning 253 miljoner euro (varav 31 procent från export)

Läs mer på http://www.allgaeuland.de

Ytterligare information:

Katarina Malmström, presschef, Sverige
Telefon: 070-689 50 59
katarina.malmstrom@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76