Arla expanderar i USA

Lästid
1 min
Publicerad
23 augusti 2011
Kontakter:
Presskontakt

Arla har byggt ut sitt mejeri i Hollandtown, Wisconsin för att möta amerikanska konsumenters ökade efterfrågan på kvalitetsostar. Utbyggnaden väntas sätta ännu högre fart på försäljningen.

I en tid då USA drabbats hårt av finanskrisen har Arlas försäljningskurvor i USA fortsatt uppåt. Flera år i rad har tillväxten varit stark, en tillväxt som framförallt drivs av lokalt producerad hårdost av Nordeuropeisk typ. Framgången är extra anmärkningsvärd eftersom nischmarknaden för kvalitetsostar – som är Arlas specialitet i USA – annars upplevt en nedgång under krisen.

– När utbyggnaden av mejeriet nu är klar är vi redo att öka försäljningen ytterligare och kan förhandla om större kontrakt. Samtidigt kommer Arla att kunna leva upp till de stora kundernas efterfrågan på lokalt producerade ostar, och vi kommer att ha kapacitet att fokusera på produktutveckling och innovation, säger Susie Møller Hjorth, chef för Arla i USA.

Arla säljer årligen cirka 16 000 ton till de amerikanska konsumenterna. Det är bara en bråkdel av den totala ostförsäljningen på en marknad som mest är känd som en gigantisk marknad för cheddarost och smältost till hamburgare, pizza och många andra snabbmatsprodukter.

70 procent av Arlas produkter i USA produceras av Arlas mejerier i Muskegon, Michigan och Hollandtown, Wisconsin, medan resterande 30 procent importeras från Arlas mejerier i Danmark. Mejeriet i Hollandtown har nu byggts ut för att klara den växande efterfrågan.

– Det är främst de välbeställda och välutbildade som efterfrågar specialostar av hög kvalitet. Och tar man landets storlek i beaktande så handlar det om en stor grupp, säger Susie Møller Hjorth.

Ytterligare information:

Claes Henriksson, presschef, Sverige
Telefon: 070-88 44 290, claes.henriksson@arlafoods.com (claes.henriksson@arlafoods.com)

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76