Apetina® grill cheese – en ost för grill- eller stekpannan

Lästid
1 min
Publicerad
27 april 2011
Kontakter:
Presskontakt

Att använda ost i matlagningen blir allt mer populärt och segmentet ökar stadigt. Ost som går att steka eller grilla har störst efterfrågan och ökar med 17 % \*. I vår presenterar Arla en ny matlagningsost i ostdisken lagom till sommarens alla matupplevelser. Apetina grill cheese är en smakrik ost som snabbt och enkelt tillagas i grill- eller stekpannan hemma i köket eller direkt på grillen ute i trädgården.

Allt fler konsumenter upptäcker fördelarna med att använda ost i matlagningen. Det är gott, snabbt och enkelt att tillaga och ett bra alternativ till kött och fisk i många maträtter. Apetina grill cheese är en helt ny matlagningsost med balanserad sälta och aptitligt tuggmotstånd. Osten tillagas snabbt och enkelt genom att stekas eller grillas och passar som såväl varmrätt som tilltugg.

Medelhavsinfluenser bakom ökat intresse för matlagningsost.
Att ost i matlagning har blivit allt mer efterfrågat har sitt ursprung i den uppskattade medelhavskosten, som allt fler möter på resor till populära Medelhavet. Många inspireras av smaker från bland annat Grekland och Cypern, där ost i matlagningen är en självklarhet och används i allt från pajer, omeletter och sallader till saganaki. Ost som går att steka eller grilla ökar mest i popularitet, hela 17% *, jämfört med den totala ökningen för segmentet matlagningsost på 8% *.
Att steka eller grilla ost uppskattas särskilt under sommarmånaderna, men allt fler använder ost i matlagningen året runt.

100 % komjölk
Apetina grill cheese är tillverkad av 100% pastöriserad komjölk och har ett högt proteininnehåll. Konsistensen ger ett aptitligt tuggmotstånd och lagringen under åtta veckor ger osten en fyllig smak. Osten är laktosfri och kan även konsumeras av laktovegetarianer. Apetina grill cheese säljs i en 240-gramsförpackning med två skivor à 120 gram och har en hållbarhet på 90 dagar. Apetina grill cheese finns i dagligvaruhandeln från vecka 18, 2011. Rekommenderat konsumentpris är 34,50 kr per förpackning.

*AC Nielsen w 1108 volymtrend

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods AB, tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84
e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76