Årets Miljöhjältar i Arla utsedda

Lästid
1 min
Årets Miljöhjältar i Arla utsedda
Publicerad
13 december 2011
Kontakter:
Presskontakt

Passion för miljö och viljan att engagera även andra i konkret miljöarbete förenar Arlas miljöhjältar 2011. Arlabonden och entreprenören Tobias Kullingsjö från Vårgårda har utsetts till Årets Miljöbonde för projekteringen av en storskalig biogasanläggning. Priset till Årets Miljömedarbetare går till Carl-Ove Sundström, chef för produktion och teknikutveckling på Visby Mejeri. Priserna är en del av Arlas samarbete med Aftonbladet kring tidningens satsning Svenska Hjältar.

Miljöpriserna Årets Miljöbonde och Årets Miljömedarbetare delades ut i går kväll på Svenska Hjältar-galan.

– Vi på Arla sätter miljöfrågorna i fokus och vi vill inspirera och uppmuntra andra som också gör det. I både Tobias och Carl-Ove har vi hittat kreativa och driftiga personer som visar vägen för hur vi i stort och smått kan ta oss ännu närmare naturen, säger Kjell Lundén Pettersson, Arlas hållbarhetsexpert.

Arlabonden Tobias Kullingsjö driver den ekologiska Elmersgården i Vårgårda tillsammans med sin bror. Gården har varit i familjens ägo i flera generationer och bröderna har satsat mycket på åtgärder som är bra för både miljön och ekonomin. Priset fick Tobias för att han har samlat ett stort antal gårdar kring en biogasanläggning som ska röta stallgödsel till biogas. Motiveringen till utmärkelsen Årets Miljöbonde löd: För sitt starka engagemang och oerhörda drivkraft att ta vara på en hittills outnyttjad energiresurs.

Carl-Ove Sundström har som chef för produktion och teknikutveckling vid Visby Mejeri länge arbetat med att hitta lösningar som sparar energi och minskar anläggningens klimatpåverkan. Motiveringen till Årets miljömedarbetare löd: Med ett stort engagemang i miljöfrågor, ett idogt arbete med att få igenom miljöförbättrande investeringar samt stor idérikedom och kunskap har Carl-Ove Sundström i hög grad bidragit till att ta Arla Närmare Naturen.

Med konceptet Närmare Naturen™ strävar Arla efter att produkterna ska vara så naturliga som möjligt och tillverkas med största möjliga omsorg om miljön och mjölkkorna.

Ytterligare information:

Robbin Grönstedt, tf. presschef, Arla Foods Sverige
Telefon: 070-88 44 290, robbin.gronstedt@arlafoods.com

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av svenska, danska och tyska mjölkbönder. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76