Vinnare av Arla Foods Guldko 2010: Skebo Herrgård i Uppland vinner Guldko för modigt miljöarbete

Lästid
1 min
Publicerad
21 april 2010
Kontakter:
Presskontakt

  • Det här känns kanon och något vi definitivt kommer använda i vår marknadsföring, säger Rickard Björklund, VD för Skebo Herrgård.

Den stora finalen av Arla Foods Guldko 2010 hölls på onsdagskvällen på Grand Hôtel i Stockholm där Skebo Herrgård korades till vinnare i kategorin Bästa Miljöarbete. Juryns motivering lyder:

”Personer och företag som vågar ifrågasätta och utveckla sin dagliga verksamhet blir banbrytare. Problem på vägen vänds till möjligheter, steget mellan ord och handling är inte långt. Med övertygelse om sin kvalitet gör man en hållbar produkt och tar bokstavligen ansvar från jord till bord. Tack vare ett stort hjärta sprids ett smittande engagemang från land till stad.”

Rickard Björklund och hans kollegor på Skebo Herrgård ser ekologisk produktion som en grundförutsättning både för att kunna leverera högsta kvalitet och för ett uthålligt lönsamt företagande. Välmående djur och nöjda gäster och butikskunder är drivkraften för att hela tiden vidareutveckla verksamheten.

Det är elfte året i rad som Arla Foods Guldko, ”matbranschens Oscar”, genomförs. Syftet är att uppmärksamma särskilda insatser för matglädje och miljöarbete. Arla Foods Guldko ska belöna goda förebilder inom de områden som ligger företaget nära och som är viktiga för dagens och morgondagens generationer. Tävlingen består av fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik.

Varje kategori har en jury som i arbetet med att utse vinnarna bedömer nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, personalengagemang och kundorienterat perspektiv. Tre finalister väljs ut i varje kategori och vinnarna koras vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, stipendium och diplom. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag.

Läs mer på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Pär-Eric Karlsson, Skebo Herrgård, Skebobruk, tel 070-777 05 29, pek@skeboherrgard.se

Vinnare i övriga kategorier:

Bästa Matglädjeskola: Östergårdsskolan, Halmstad, Jennie Andersson, tel 035-174 494, 076-105 68 51

Bästa Seniorservering: Nicklasgårdens kök, Älmhult, Sofia Herbertsson, tel 0476-554 57

Bästa Snabbmål: Wiggo That’s a Wrap, Stockholm, Nicklas Alm, tel 08-611 22 00

Bästa Matglädjebutik: Coop Konsum, Sollefteå, Mats Berglund, tel 0620-577 01

Högupplösta bilder på vinnare och finalister i alla kategorier kan hämtas på:

http://www.flickr.com/photos/arlafoods/

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Guldkofinalen kan hämtas på:

http://www.clipsource.se/p/arla/

Alternativt kontakta arvid.westfelt@voxpr.se, 070-45 45 211

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76