Vinnare av Arla Foods Guldko 2010: Östergårdsskolan i Halmstad vinner Guldko för matglädje i skolan

Lästid
1 min
Publicerad
21 april 2010
Kontakter:
Presskontakt

  • Det här hade vi aldrig kunnat drömma om, vi är så stolta! säger Jennie Andersson, kostekonom på Östergårdsskolan i Halmstad.

Den stora finalen av Arla Foods Guldko 2010 hölls på onsdagskvällen på Grand Hôtel i Stockholm där Östergårdsskolan korades till vinnare i kategorin Bästa Matglädjeskola. Juryns motivering lyder:

”Med mottot ”ingenting är omöjligt” har de gett matglädjen ett ansikte. De har en stor yrkesstolthet och en enorm arbetsglädje. Maten lagas så mycket som möjligt från grunden trots de stora volymerna. Den är både god och näringsriktig, har rena smaker och så få tillsatser som möjligt. Genom sin lyhördhet har de satt matgästens välbefinnande i fokus. De har skapat någonting helt eget och unikt.”

Bra råvaror, mat lagad från grunden och en behagligare matsalsmiljö har skapat ökad matglädje och nöjda matgäster. Dessutom har skolrestaurangens personal förbättrat kommunikationen med elever, personal och föräldrar, vilket ökat engagemanget kring mat hos alla.

Det är elfte året i rad som Arla Foods Guldko, ”matbranschens Oscar”, genomförs. Syftet är att uppmärksamma särskilda insatser för matglädje och miljöarbete. Arla Foods Guldko ska belöna goda förebilder inom de områden som ligger företaget nära och som är viktiga för dagens och morgondagens generationer. Tävlingen består av fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik.

Varje kategori har en jury som i arbetet med att utse vinnarna bedömer nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, personalengagemang och kundorienterat perspektiv. Tre finalister väljs ut i varje kategori och vinnarna koras vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, stipendium och diplom. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag. Läs mer på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Jennie Andersson, kostekonom på Östergårdsskolan, Halmstad, tel 035-174 494, 076-105 68 51, jennie.c.andersson@halmstad.se

Vinnare i övriga kategorier:

Bästa Miljöarbete: Skebo Herrgård, Uppland, Pär-Eric Karlsson, tel 070-777 05 29

Bästa Seniorservering: Nicklasgårdens kök, Älmhult, Sofia Herbertsson, tel 0476-554 57

Bästa Snabbmål: Wiggo That’s a Wrap, Stockholm, Nicklas Alm, tel 08-611 22 00

Bästa Matglädjebutik: Coop Konsum, Sollefteå, Mats Berglund, tel 0620-577 01

Högupplösta bilder på vinnare och finalister i alla kategorier kan hämtas på:

http://www.flickr.com/photos/arlafoods/

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Guldkofinalen kan hämtas på:

http://www.clipsource.se/p/arla/

Alternativt kontakta arvid.westfelt@voxpr.se, 070-45 45 211

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76