Vinnare av Arla Foods Guldko 2010: Husmanskost med omtanke gav Nicklagården i Älmhult Guldko

Lästid
1 min
Publicerad
21 april 2010
Kontakter:
Presskontakt

  • Otroligt att vi vann! Alla är så engagerade och jobbar så hårt och vill så mycket. Att vinna känns fantastiskt, säger Sofia Herbertsson, områdeschef på Nicklagården i Älmhult.

Den stora finalen av Arla Foods Guldko 2010 hölls på onsdagskvällen på Grand Hôtel i Stockholm där Nicklagården korades till vinnare i kategorin Bästa Seniorservering. Juryns motivering lyder:

”Den positiva och engagerade personalen gör att varje enskild måltid blir till en upplevelse i matglädjens tecken. Ett genomtänkt och kvalitetsmedvetet arbetssätt borgar för att man lyckas erbjuda alla sina gäster ett från grunden tillagat, varierat och mycket välsmakande antal maträtter. Kunskap, kvalitet samt engagemang och nyfikenhet på omvärlden kännetecknar denna verksamhet.”

Nicklagårdens kök är kravcertifierat och all mat lagas från grunden och anpassas till de äldres önskemål och behov. Dialogen mellan personalen och matgästerna är mycket viktig, både för att kunna erbjuda god mat och för att skapa en trevlig restaurangmiljö.

Det är elfte året i rad som Arla Foods Guldko, ”matbranschens Oscar”, genomförs. Syftet är att uppmärksamma särskilda insatser för matglädje och miljöarbete. Arla Foods Guldko ska belöna goda förebilder inom de områden som ligger företaget nära och som är viktiga för dagens och morgondagens generationer. Tävlingen består av fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik.

Varje kategori har en jury som i arbetet med att utse vinnarna bedömer nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, personalengagemang och kundorienterat perspektiv. Tre finalister väljs ut i varje kategori och vinnarna koras vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, stipendium och diplom. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag. Läs mer på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Sofia Herbertsson, områdeschef på Nicklagårdens kök, Älmhult, tel 0476-554 57, 070-367 37 06, sofia.herbertsson@almhult.se

Vinnare i övriga kategorier:

Bästa Miljöarbete: Skebo Herrgård, Uppland, Pär-Eric Karlsson, tel 070-777 05 29

Bästa Matglädjeskola: Östergårdsskolan, Halmstad, Jennie Andersson, tel 035-174 494, 076-105 68 51

Bästa Snabbmål: Wiggo That’s a Wrap, Stockholm, Nicklas Alm, tel 08-611 22 00

Bästa Matglädjebutik: Coop Konsum, Sollefteå, Mats Berglund, tel 0620-577 01

Högupplösta bilder på vinnare och finalister i alla kategorier kan hämtas på:

http://www.flickr.com/photos/arlafoods/

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Guldkofinalen kan hämtas på:

http://www.clipsource.se/p/arla/

Alternativt kontakta arvid.westfelt@voxpr.se, 070-45 45 211

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727