Vinnare av Arla Foods Guldko 2010: Coop Konsum i Sollefteå vinner Guldko för Bästa Matglädjebutik

Lästid
2 min
Publicerad
21 april 2010
Kontakter:
Presskontakt

  • Äntligen! Vi har kommit tvåa i så många sammanhang och nu är vi här till slut. Vi har kämpat och ville verkligen ta Guldkon. Härligt, nu blir det guldfest med all personal, säger Mats Berglund, butikschef på Coop Konsum i Sollefteå.

Den stora finalen av Arla Foods Guldko 2010 hölls på onsdagskvällen på Grand Hôtel i Stockholm där Coop Konsum korades till vinnare i kategorin Bästa Matglädjebutik. Juryns motivering lyder:

”Genom att engagera hela personalen i ett långsiktigt utvecklingsarbete har årets vinnare visat att matglädje kan bli en del av arbetsdagen för hela butiken. På ett enkelt och självklart sätt stödjer recept, matidéer och sambandsexponeringar varandra. Man kommunicerar matglädje från flygbladet till hyllan och visar att det kan vara ett vinnande och lönsamt budskap för alla butiker.”

Det är tredje gången Coop Konsum i Sollefteå går till final i Guldkon och denna gång nådde man hela vägen fram. Fyra arbetsgrupper har sedan i höstas arbetat med matglädje i butiken, värdskapet, personalens matkunskap och matglädje i hyllan. Ambitionerna är höga och att sätta tydliga mål är mycket viktigt. Och så har man firat varje delmål, förstås, med mottot att alla ska ha roligt på jobbet.

Det är elfte året i rad som Arla Foods Guldko, ”matbranschens Oscar”, genomförs. Syftet är att uppmärksamma särskilda insatser för matglädje och miljöarbete. Arla Foods Guldko ska belöna goda förebilder inom de områden som ligger företaget nära och som är viktiga för dagens och morgondagens generationer. Tävlingen består av fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik.

Varje kategori har en jury som i arbetet med att utse vinnarna bedömer nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, personalengagemang och kundorienterat perspektiv. Tre finalister väljs ut i varje kategori och vinnarna koras vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, stipendium och diplom. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag.

Läs mer på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Mats Berglund, Coop Konsum, Sollefteå, vinnare av Bästa Matglädjebutik, tel 0620-577 01

Vinnare i övriga kategorier:

Bästa Miljöarbete: Skebo Herrgård, Uppland, Pär-Eric Karlsson, tel 070-777 05 29

Bästa Matglädjeskola: Östergårdsskolan, Halmstad, Jennie Andersson, tel 035-174 494, 076-105 68 51

Bästa Seniorservering: Nicklasgårdens kök, Älmhult, Sofia Herbertsson, tel 0476-554 57

Bästa Snabbmål: Wiggo That’s a Wrap, Stockholm, Nicklas Alm, tel 08-611 22 00

Högupplösta bilder på vinnare och finalister i alla kategorier kan hämtas på:

http://www.flickr.com/photos/arlafoods/

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Guldkofinalen kan hämtas på:

http://www.clipsource.se/p/arla/

Alternativt kontakta arvid.westfelt@voxpr.se, 070-45 45 211

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76