Snabbt & gott i höstrusket - Kelda® Soup in a cup - värmande soppa på 2 minuter

Lästid
1 min
Publicerad
01 november 2010
Kontakter:
Presskontakt

Nu blir det ännu enklare att snabbt få en lättare lunch eller ett värmande mellanmål. Tre smaker av Keldas populära soppor kommer nu i praktiska portionsförpackningar med nudlar eller krutonger i topplocket, som gör sopporna ännu matigare. Värms i mikron i två minuter och är klara att ätas direkt ur förpackningen. Finns i butik från vecka 44.

Hinner inte laga någon mat, måste få något varmt i magen, behöver ett bra och värmande mellanmål innan nästa aktivitet eller en snabb lunch på jobbet. Listan kan göras lång över tillfällen när det passar extra bra med en soppa som blir klar på två minuter. Kelda® Soup in a cup är färdig att ställas in i mikron, värms i två minuter, sedan häller man i krutonger eller nudlar och kan avnjuta soppan direkt ur förpackningen. Behöver inte röras om under uppvärmning.

Grön sparris, Thai och Mild tomat är de tre smakerna som kommer att finnas i de nya portionsförpackningarna. Varje förpackning innehåller tre dl soppa och i topplocket finns extra tillbehör som gör soppan lite matigare. Smakerna Gröna sparris och Mild tomat har krutonger i topplocket, medan den något hetare Thai har nudlar av durumvete.

Svenska konsumenter gillar soppor och det är färdiga soppor (ej pulversoppor) som säljs mest. Kelda® soppor är bland de populäraste och ligger på topp i försäljningsökning. Volymtillväxten under 2010 ligger på cirka 29 procent för Kelda® soppor, jämfört med hela soppmarknaden med färdiga soppor som har en tillväxt på endast cirka 3 procent*.

Kelda® Soup in a cup Grön sparris, Thai samt Mild tomat 3 dl, kan köpas i butik från vecka 44. Cirkapris är 23 kr.

*) Källa: Nielsen rull 26 veckor W4010 volymtrend

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84,inger.soderlund@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76