Smaksatt vispgrädde senaste nytt från Arla

Lästid
2 min
Publicerad
03 november 2010
Kontakter:
Presskontakt

En svensk klassiker i ny tappning. Nu finns smaksatt vispgrädde i butikernas mejerikylar. Lättvispad, krämig, i smakerna choklad och jordgubb. Smaksatt vispgrädde fungerar på samma sätt som vanlig vispgrädde och är ett utmärkt alternativ till glass, vaniljsås eller sylt. Den fungerar dessutom bra som bas i exempelvis parfait och mousse eller att avnjutas precis som den är.

Under de senaste två åren har efterfrågan på gräddprodukter ökat markant. Till exempel har försäljningen av vanlig vispgrädde under samma period, ökat med 29 procent. Orsaken är framförallt gräddens naturliga egenskaper som traditionsrik smakförhöjare. Samtidigt söker konsumenten nya produkter som både skapar variation och gör det enklare att lyckas med efterrätter och bakverk.

Smaksatt vispgrädde är vanlig vispgrädde med två karaktäristiska smakvarianter. I chokladgrädden ingår 70 procentig choklad och i jordgubbsgrädden en annan klassisk smakbärare: jordgubbspuré. Chokladgrädden är helt slät medan jordgubbsgrädden innehåller små bitar av bär. Den smaksatta vispgrädden har en fetthalt på 27 procent och vispas lätt till önskad konsistens. Den är dessutom lika hållbar i uppvispad form som vanlig vispgrädde.

– Vi svenskar har ett genuint intresse för bakning och desserter och det är många som efterfrågar produkter som förenklar i köket och är lätta att använda. Smaksatt vispgrädde är just en sådan produkt. Den utmanar dessutom svenska folket att tänka nytt. Byt exempelvis ut vaniljsåsen till rabarberpajen mot jordgubbsgrädde. En garanterat lyckad kombination, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.

På uppdrag av Arla har stjärnkonditorn Conrad Tyrsén tagit fram recept baserade på den smaksatta vispgrädden. Han har dessutom definierat olika ”smakkompisar” – speciella kombinationer som är extra lyckade tillsammans med choklad- respektive jordgubbsgrädde.

– Smaksatt vispgrädde är ett nytt och spännande tillskott i mejerikylen. Produkterna passar lika bra att användas i tårtor som ett vispat tillbehör till smulpajen eller våfflan. Jag prövade mig fram med båda varianterna och tyckte de här kombinationerna var bäst, säger Conrad Tyrsén, Årets Konditor 2009.

Conrad Tyrséns smakkompisar

Prova jordgubbsgrädden tillsammans med smaker som rabarber, lime, balsamico, pistage, svarta vinbär, krusbär, vit choklad, mynta, stjärnanis eller lakrits. Chokladgrädden passar extra bra tillsammans med kaffe, kardemumma, körsbär, hallon, nötter, mandel, röda vinbär, salt och rom.

Arla Köket smaksatt vispgrädde finns i butik från och med nu och har ett cirkapris på 16 kronor. Produkterna kommer säljas i återförslutbar förpackning (2,5 dl) med skruvkork. Smaksatt vispgrädde är hållbar i 28 dagar i oöppnad förpackning och 4-5 dagar i öppnad.

För högupplösta bilder

www.mediawizard.arlafoods.com/ (http://www.mediawizard.arlafoods.com/)

För recept och inspiration besök:

www.arla.se/smaksatt (http://www.arla.se/smaksatt)

För mer information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods

Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84

E-post: inger.soderlund@arlafoods.com (inger.soderlund@arlafoods.com)

Elisabeth Hedenljung, Varumärkesansvarig Arla Köket.
Tel: 08-789 54 40, 0706-89 54 40

E-post elisabeth.hedenljung@arlafoods.com (elisabeth.hedenljung@arlafoods.com)

Om Arla

Arla Foods är världens åttonde största mejeriföretag och världens största leverantör av ekologiska mejeriprodukter. Den samlade mjölkinvägningen är på cirka 8,6 miljarder kilo och omsättningen cirka 70 miljarder svenska kronor. Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 7 600 svenska och danska mjölkbönder. Arla Foods har produktion i 13 länder och försäljningskontor i ytterligare 20 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76