Segersugna finalister klara till Arla Foods Guldko 2010

Lästid
2 min
Publicerad
19 februari 2010
Kontakter:
Presskontakt

Femton finalister är nu klara att gå vidare till finalen av Arla Foods Guldko 2010 – matbranschens Oscar. Finalisterna är allt från ett nystartat ekologiskt kafé till livsmedelsbutiker med flera hundra anställda. Alla har samma mål - att vinna en Guldko. Finalen sker den 21 april på Grand Hôtel i Stockholm.

Tävlingen genomförs för elfte året i rad och syftet är att uppmärksamma särskilda insatser för matglädje och miljöarbete. Arla Foods Guldko ska belöna goda förebilder inom de områden som ligger företaget nära och som är viktiga för dagens och morgondagens generationer. Tävlingen består av fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik.

Varje kategori har en jury som i arbetet med att utse vinnarna bedömer nytänkande, kvalitetshöjande insatser av olika slag, personalengagemang och kundorienterat perspektiv. Tre finalister väljs ut i varje kategori och vinnarna koras vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm den 21 april 2010. Vinnarna i de fem kategorierna får statyetten Guldkon, stipendium och diplom. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag.

Nedan är en lista över samtliga finalister. Mer information och bilder finns på www.arla.se/guldko och www.arla.se/guldkobilder alt. www.mediawizard.arlafoods.com

Bästa Miljöarbete
MAX Hamburgerrestauranger, Skebo Herrgård i Uppland och ICA Bergsgatan i Sundsvall.

Bästa Matglädjeskola
Runstensskolan i Haninge, Nordhemsskolan i Göteborg och Östergårdsskolan i Halmstad.

Bästa Seniorservering
Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux i Bromma, Nicklagårdens kök i Älmhult och Stiftelsen Danviks Hospital, Danvikshem, i Nacka

Bästa Snabbmål
Saltå Kafé, Saltå Kvarn i Järna, Wiggo That’s a Wrap i Stockholm och Vi Sabis Fältöversten i Stockholm

Bästa Matglädjebutik
Coop Konsum i Sollefteå, ICA Kvantum Kungsmässan i Kungsbacka och ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje

KONTAKTUPPGIFTER TILL DE 15 FINALISTERNA:

Bästa Miljöarbete
MAX Hamburgerrestauranger, Pär Larshans, tel 070-206 16 69
Skebo Herrgård, Skebobruk, Pär-Eric Karlsson, tel 070-777 05 29
ICA Bergsgatan, Sundsvall, Maths Boveng, tel 070-360 55 79

Bästa Matglädjeskola
Runstensskolan, Haninge, Johan Beer, tel 08-606 80 95
Nordhemsskolan, Göteborg, Liselotte Edwardsson, tel 031-365 81 88
Östergårdsskolan, Halmstad, Jennie Andersson, tel 035-174 494, 076-105 68 51

Bästa Seniorservering
Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux, Bromma, Ingegerd Persson, tel 08-579 777 22
Nicklasgårdens kök, Älmhult, Sofia Herbertsson, tel 0476-554 57
Stiftelsen Danviks Hospital, Danvikshem, Nacka, Irene Gidlund Granqvist, tel 08-452 92 29

Bästa Snabbmål
Saltå Kafé, Saltå Kvarn, Järna, Karin Johansson, tel 08-551 706 60, 076-138 99 22
Wiggo That’s a Wrap, Stockholm, Nicklas Alm, tel 08-611 22 00
Vi Sabis Fältöversten, Stockholm, Mickey Lindberg, tel 08-545 856 60

Bästa Matglädjebutik
Coop Konsum, Sollefteå, Mats Berglund, tel 0620-577 01
ICA Kvantum Kungsmässan, Kungsbacka, Ulf Algévi, tel 0705-474 091
ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje, Conny Holmlund, tel 017-757 03

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76