Mjölk från Mälardalen och Norra Östergötland: Arla satsar på lokalmjölk

Lästid
2 min
Mjölk från Mälardalen och Norra Östergötland: Arla satsar på lokalmjölk
Publicerad
15 april 2010
Kontakter:
Presskontakt

Flera av varandra oberoende undersökningar visar att svenska konsumenter i allt större utsträckning efterfrågar tydligare ursprungsmärkning av livsmedelsprodukter. Som ett svar på det lanseras nu mjölk från Arlagårdar i Mälardalen och Norra Östergötland. Detta är ett ytterligare steg i Arlas satsning som påbörjades för ett antal år sedan när mjölk från Västkusten och därefter mjölk från Gotland började säljas lokalt.

Svenskar intresserar sig alltmer för var maten de äter kommer ifrån. Intresset är extra stort när det gäller mjölken, visar en undersökning genomförd bland 1000 svenskar(1). 83 procent av alla svenskar tycker att det är viktigt att mjölken de dricker är svensk och 73 procent vill att deras mjölk ska vara närproducerad. 8 av 10 konsumenter anger dessutom att de kommer att köpa mer närproducerade mjölkprodukter framöver. Genom den lokala satsningen vill Arla ytterligare förtydliga var mjölken kommer ifrån och på så sätt tillgodose konsumentefterfrågan.

 •   Arla har i över 100 år levererat svensk mjölk till Sveriges mjölkdrickare. Nu vill vi göra det ännu tydligare för våra konsumenter i Mälardalsregionen att den mjölk de köper faktiskt kommer från närområdet, säger Ann-Kristin Sandström, varumärkesansvarig Arla Ko.  
  

Svenskarnas ökade intresse för mjölken syns också i mjölkförsäljningen som för första gången på många år ökar.

 •   På Arla, som jobbat med mjölk i ett helt sekel, glädjer vi oss självklart åt det ökade intresset. En utveckling vi dels tror beror på att mjölk ligger rätt i tiden – en naturligt hälsosam produkt som innehåller många för människan livsviktiga ämnen. Vi kan även konstatera att våra nya kollegor i mejeribranschen – nystartade lokala mejerier - har bidragit till det ökade intresset, fortsätter Ann-Kristin Sandström. 
  

Mjölk från Arlagårdar i Mälardalen och Norra Östergötland finns att köpa i butik i Mälardalsregionen från v.13. Till en början kommer produkten att säljas under en begränsad period fram till om med september. Mjölken kommer att ha samma pris som vanlig Arlamjölk.

För mer information, vänligen kontakta:
Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation
E-post: tobias.wahlen@arlafoods.com
Tfn: 070-899 51 41

[1] Undersökningen genomfördes i mars 2010 av United Minds, på uppdrag av Arla. Undersökningen är baserad på svaren från ett kvoterat slumpmässigt urval av 1000 svenskar i åldrarna 18-80 år.

Arla Foods är världens åttonde största mejeriföretag och världens största leverantör av ekologiska mejeriprodukter. Den samlade mjölkinvägningen är på cirka 8,6 miljarder kilo och omsättningen cirka 70 miljarder svenska kronor. Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 7 600 svenska och danska mjölkbönder. Arla Foods har produktion i 13 länder och försäljningskontor i ytterligare 20 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76