Kelda® Laga mat 4% – krämig, låg fetthalt och fri från konstgjorda tillsatser

Lästid
1 min
Kelda® Laga mat 4% – krämig, låg fetthalt och fri från konstgjorda tillsatser
Publicerad
16 augusti 2010
Kontakter:
Presskontakt

Nu kommer en nyhet för den som vill ha en gräddprodukt med både låg fetthalt och krämighet och som dessutom är fri från konstgjorda tillsatser. Kelda® Laga mat 4% är tillverkad av grädde och mjölk. Naturlig majsstärkelse och pektin från äpple ger extra krämighet och fyllighet. Det är den första magra gräddprodukten som är helt fri från konstgjorda tillsatser.

Svenska konsumenter efterfrågar produkter utan konstgjorda tillsatser. 3 av 4 tycker att ”utan konstgjorda tillsatser” är viktigt vid val av produkt.* Samtidigt är det viktigt att produkten fungerar bra och är en hjälp i matlagningen.
När man utvecklar matlagningsprodukter med extra låg fetthalt, tas mycket av det fett bort som ger just krämighet och fyllighet. För att ändå göra produkten krämig och användbar i matlagning måste man därför tillsätta något som ger fyllighet. Ofta används konstgjorda tillsatser som till exempel aromer, färgämnen och emulgeringsmedel.
Kelda® Laga mat 4% har extra låg fetthalt, bara 4 % och för att ändå få en bra produkt har vi tagit hjälp av naturliga råvaror - majsstärkelse och pektin från äpple - som ger extra krämighet och fyllighet. Den är helt fri från konstgjorda tillsatser. .
Nya Kelda® Laga mat 4% passar bra i grytor, pastasåser, gräddsåser, och andra rätter där man vill ha gräddsmak men mindre fett. Den behöver inte redas utan kan användas som den är.
Kelda® Laga mat 4% finns i 2,5-dl förpackning och kan köpas i butik från vecka 36. Cirkapris är 10 kr.
*) Kvantitativ Online Studie 1400 respondenter utförd av NORM® i feb 2010

För mer information kontakta: Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Högupplöst bild: www.mediawizard.arlafoods.com eller maila pia.schiller@voxpr.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76