Arla utser Räddaren i vardagen – Tränarparet Ralph och Christian från Skärholmen i final

Lästid
3 min
Publicerad
08 december 2010
Kontakter:
Presskontakt

För att vardagen ska gå ihop behöver vi alla hjälp ibland och i Sverige finns det mängder av människor som gör livet lite enklare för sin omgivning. För att uppmärksamma dessa personer startade Arla tävlingen Räddaren i vardagen. Bland drygt 4 200 nomineringar har tio finalister utsetts och bland dem tränarparet Ralph Strandqvist och Christian Cammpos från Skärholmen i Stockholm. Genom en omröstning på www.arla.se/smaksatt avgör svenska folket vem som ska vinna. Resultatet presenteras den 21 december.

Under oktober månad uppmanade Arla svenskarna att nominera sina vänner, kollegor, familjemedlemmar, butiksbiträden, brevbäraren eller annan valfri person till tävlingen Räddaren i vardagen. Målet är inte att hitta en person som räddat liv eller startat en insamling för något specifikt ändamål, utan någon som satt extra guldkant på vardagen för någon annan.

– Vi startade tävlingen Räddaren i vardagen med målet att uppmärksamma personer som gör vardagen roligare och familjelivet enklare. Arlas mål är att vara Sveriges matinspiratör och underlätta vardagen för tusentals svenskar med enkla recept och spännande produkter och om vi gör vardagen lättare kan svenskarna istället fokusera på att göra varandra gladare, säger Inger Söderlund, PR-chef på Arla.

Ralph Strandqvist och Christian Cammpos från Skärholmen är sådana personer. På fritiden tränar de ungdomar i fotboll och har nominerats av fotbollsmamman Helena Lagerlöf. Ralpf och Christian valdes ut bland drygt 4 200 personer av en jury bestående av representanter från Arla.

– Jag vill nominera Christian Campos och Ralf i IFK Stockholms ungdomsfotboll. Anledningen är att de har tagit hand om våra killar från småknattar till tonåringar, 5-6 kvällar i veckan, i ur och skur och året runt, år efter år. De gör detta ideellt. De har fostrat killarna till riktiga vinnarskallar men också fått killarna att förstå att i ordet vinna ingår inte bara att ösa in mål. Man ska spela juste, hålla sig till regelboken och alltid spela rent spel. Detta har bidragit till ett gäng unga killar som visar hänsyn och håller sig på rätt sida lagen utanför planen. Stor eloge till dessa fantastiska tränare som ”offrar” så mycket av sin fritid till våra härliga söner, säger Helena Lagerlöf.

Så här säger Ralph och Christian själva om nomineringen:

– Vi är jätteglada över att ha blivit nominerade i Arlas tävling Räddaren i vardagen. Som tränare i IFK Stockholm har vi under drygt tio år fått möjligheten att jobba med massor av sköna killar med rötter från världens alla hörn. Det har betytt väldigt mycket för oss och vår egen utveckling. Om vi har kunnat göra en liten skillnad för killarna och för Vårberg/Skärholmen så är det belöning nog. Fotboll är inte bara oerhört roligt – det är ju också ett fantastiskt sätt att ge ungdomar goda värden att ta med sig i livet: jämlikhet, mångfald, god hälsa, självkänsla med mera.

Nu är det upp till svenska folket att rösta på vem av de tio finalisterna de tycker ska bli Räddaren i vardagen. Röstar gör man på www.arla.se/smaksatt och tävlingen pågår till och med den 21 december. Varje person kan rösta en gång per dag. Den finalist som får flest röster vinner ett hembesök av en av Sveriges bästa kockar som lagar en middag för upp till sex personer. Alla som röstar har chans att vinna Arlas senaste kokbok Arla Köket® Vardag. Lätt lagade favoriter på max 30 minuter. Arla lottar ut tio kokböcker.

För mer information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods

Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84

E-post: inger.soderlund@arlafoods.com (inger.soderlund@arlafoods.com)

Christian Campos

Tel: 0737-63 51 35

E-post: Christian.campos@octapharma.se (Christian.campos@octapharma.se)
Ralph Strandqvist:

Tel: 070-607 97 34

E-post: Ralph.strand@huddinge.se (Ralph.strand@huddinge.se)

Om Arla

Arla Foods är världens åttonde största mejeriföretag och världens största leverantör av ekologiska mejeriprodukter. Den samlade mjölkinvägningen är på cirka 8,6 miljarder kilo och omsättningen cirka 70 miljarder svenska kronor. Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 7 600 svenska och danska mjölkbönder. Arla Foods har produktion i 13 länder och försäljningskontor i ytterligare 20 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76