Arla utser Räddaren i vardagen – Ingvar Sjödin från Haverdal en av tio finalister

Lästid
3 min
Publicerad
08 december 2010
Kontakter:
Presskontakt

För att vardagen ska gå ihop behöver vi alla hjälp ibland och i Sverige finns det mängder av människor som gör livet lite enklare för sin omgivning. För att uppmärksamma dessa personer startade Arla tävlingen Räddaren i vardagen. Bland drygt 4 200 nomineringar har tio finalister utsetts och en av dem är Ingvar Sjödin från Havedal. Genom en omröstning på www.arla.se/smaksatt avgör svenska folket vem som ska vinna. Resultatet presenteras den 21 december.

Under oktober månad uppmanade Arla svenskarna att nominera sina vänner, kollegor, familjemedlemmar, butiksbiträden, brevbäraren eller annan valfri person till tävlingen Räddaren i vardagen. Målet är inte att hitta en person som räddat liv eller startat en insamling för något specifikt ändamål, utan någon som satt extra guldkant på vardagen för någon annan.

– Vi startade tävlingen Räddaren i vardagen med målet att uppmärksamma personer som gör vardagen roligare och familjelivet enklare. Arlas mål är att vara Sveriges matinspiratör och underlätta vardagen för tusentals svenskar med enkla recept och spännande produkter och om vi gör vardagen lättare kan svenskarna istället fokusera på att göra varandra gladare, säger Inger Söderlund på Arla.

Busschauffören Ingvar Sjödin är en sådan person. Han bor i Haverdal, mellan Halmstad och Falkenberg och nominerades av resenären Emelie Sjödin. Ingvar valdes därefter ut bland drygt 4 200 personer av en jury bestående av representanter från Arla.

– Det är inte lätt att vara busschaufför, med pressade tidsscheman och korta pauser. Det finns dock de chaufförer som är lite extra vänliga och Ingvar är en av dessa. Trots att tidsplanen är tight så ser han till att man kommer med åkturen, även om man kommer springandes. Han kör så försiktigt han kan, och stannar inte så hårt att man riskerar att ramla omkring i bussen. Med sitt leende och sin djupa stämma är han en riktig mysfarbror som lyser upp bussturen, säger Emelie Sjödin.

Så här säger Ingvar själv om nomineringen.

– Det känns fantastiskt roligt att ha blivit nominerad i Arlas tävling Räddaren i vardagen. Att bli uppmärksammad för det man gör i jobbet värmer verkligen. Jag träffar massor av underbara människor varje dag och kan jag göra något som förgyller deras vardag så gör jag gärna det.

Nu är det upp till svenska folket att rösta på vem av de tio finalisterna de tycker ska bli Räddaren i vardagen. Röstar gör man på www.arla.se/smaksatt och tävlingen pågår till och med den 21 december. Varje person kan rösta en gång per dag. Den finalist som får flest röster vinner ett hembesök av en av Sveriges bästa kockar som lagar en middag för upp till sex personer. Alla som röstar har chans att vinna Arlas senaste kokbok Arla Köket® Vardag. Lätt lagade favoriter på max 30 minuter. Arla lottar ut tio kokböcker.

För mer information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods

Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84

E-post: inger.soderlund@arlafoods.com (inger.soderlund@arlafoods.com)

Ingvar Sjödin

Tel: 076-374 90 40

E-post: ingvar.sjodin@minmail.net (ingvar.sjodin@minmail.net)

Om Arla

Arla Foods är världens åttonde största mejeriföretag och världens största leverantör av ekologiska mejeriprodukter. Den samlade mjölkinvägningen är på cirka 8,6 miljarder kilo och omsättningen cirka 70 miljarder svenska kronor. Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 7 600 svenska och danska mjölkbönder. Arla Foods har produktion i 13 länder och försäljningskontor i ytterligare 20 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76