Arla utser Räddaren i vardagen – Cecilia Ibañez-Sörenson från Bromma en av tio finalister

Lästid
2 min
Publicerad
08 december 2010
Kontakter:
Presskontakt

För att vardagen ska gå ihop behöver vi alla hjälp ibland och i Sverige finns det mängder av människor som gör livet lite enklare för sin omgivning. För att uppmärksamma dessa personer startade Arla tävlingen Räddaren i vardagen. Bland drygt 4 200 nomineringar har tio finalister utsetts och en av dem är Cecilia Ibañez-Sörenson från Bromma. Genom en omröstning på www.arla.se/smaksatt avgör svenska folket vem som ska vinna. Resultatet presenteras den 21 december.

Under oktober månad uppmanade Arla svenskarna att nominera sina vänner, kollegor, familjemedlemmar, butiksbiträden, brevbäraren eller annan valfri person till tävlingen Räddaren i vardagen. Målet är inte att hitta en person som räddat liv eller startat en insamling för något specifikt ändamål, utan någon som satt extra guldkant på vardagen för någon annan.

– Vi startade tävlingen Räddaren i vardagen med målet att uppmärksamma personer som gör vardagen roligare och familjelivet enklare. Arlas mål är att vara Sveriges matinspiratör och underlätta vardagen för tusentals svenskar med enkla recept och spännande produkter och om vi gör vardagen lättare kan svenskarna istället fokusera på att göra varandra gladare, säger Inger Söderlund, PR-chef på Arla.

Cecilia Ibañez-Sörenson från Bromma är en sådan person. Hon arbetar som energiingenjör på Fortum och nominerades av sin kollega Ulrica Gewalli. Cecilia valdes ut bland drygt 4 200 personer av en jury bestående av representanter från Arla.

– Cecilia är min arbetskamrat. Trots att hon själv har fullt upp både på jobbet och privat så finns hon alltid där när man behöver prata lite. Hon kan komma med en oväntad kram, en liten present t.ex. te, eller nybakat till kaffet. Hon förgyller min vardag och lämnar ett leende vart hon går, säger Ulrica Gewalli.

Så här säger Cecilia själv om nomineringen:

– Jag är jätteglad över att ha blivit nominerad i Arlas tävling Räddaren i vardagen. Det värmer i hjärtat att veta att jag gör någon annan persons vardag lite bättre, säger Cecilia Ibañez-Sörenson.

Nu är det upp till svenska folket att rösta på vem av de tio finalisterna de tycker ska bli Räddaren i vardagen. Röstar gör man på www.arla.se/smaksatt och tävlingen pågår till och med den 21 december. Varje person kan rösta en gång per dag. Den finalist som får flest röster vinner ett hembesök av en av Sveriges bästa kockar som lagar en middag för upp till sex personer. Alla som röstar har chans att vinna Arlas senaste kokbok Arla Köket® Vardag. Lätt lagade favoriter på max 30 minuter. Arla lottar ut tio kokböcker.

För mer information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods

Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84

E-post: inger.soderlund@arlafoods.com (inger.soderlund@arlafoods.com)

Cecilia Ibañez-Sörenson

Tel: 0703-24 95 46

E-post: cecilia.ibanez-sorenson@fortum.com (cecilia.ibanez-sorenson@fortum.com)

Om Arla

Arla Foods är världens åttonde största mejeriföretag och världens största leverantör av ekologiska mejeriprodukter. Den samlade mjölkinvägningen är på cirka 8,6 miljarder kilo och omsättningen cirka 70 miljarder svenska kronor. Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 7 600 svenska och danska mjölkbönder. Arla Foods har produktion i 13 länder och försäljningskontor i ytterligare 20 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76