Arla Foods UK köper in sig i brittiskt mejeri

Lästid
1 min
Publicerad
14 september 2010
Kontakter:
Presskontakt

Westbury Dairies Limited har Storbritanniens mest moderna anläggning för produktion av skummjölkspulver och smör till industrimarknaden. Arla Foods UK, Arlas brittiska företag, får en minoritetsandel, medan resten av det nya joint venture ägs av Milk Link och First Link. De tre företagen kommer att arbeta tillsammans för att ytterligare öka kapacitetsutnyttjandet på anläggningen.

Att Arla Foods UK nu blir delägare i Westbury ger företaget möjlighet att utnyttja tillfälliga överskott på mjölkråvara bättre. Nedläggningen av Northallerton Creamery i maj har ökat behovet av en regleringsanläggning som kan ta hand om tillfälliga toppar i mjölkproduktionen på de brittiska mjölkgårdarna.

– Köpet av en del av Westbury är ett strategiskt steg för Arla Foods UK. Vårt joint venture ger oss tillgång till en modern anläggning som är värdefull vid hög mjölkinvägning, säger Peter Lauritzen, vd Arla Foods UK.

Både Milk Link och First Link är bondeägda, av 1 600 respektive 2 500 bönder, och tillverkar ost och andra mejeriprodukter.

Köpesumman är förbehållen parterna.

För mer information, vänligen kontakta:
Tobias Wåhlén, presschef
Tel: +46 (0)8 789 51 41
Mobil: +46 (0)708 99 51 41
Mail: tobias.wahlen@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76