Årstidens nypressade nyhet – Star Ruby Blodgrape & Apelsin

Lästid
2 min
Publicerad
20 januari 2010
Kontakter:
Presskontakt

Vecka 5 kommer God Morgon Nypressad Apelsin/Blodgrapefrukt, direkt från presseriet i Ringe. Juicen består av 60 procent apelsin- och 40 procent blodgrapefruktjuice – 100 procent juice utan tillsatser. Både apelsiner och grapefrukter hämtas under olika årstider från olika delar av världen, där frukterna är perfekt mogna. Den första pressningen av blodgrape görs på Star Ruby som kommer från Argentina.

God Morgon Nypressad pressas av handplockade frukter från den plats på jorden där de är som bäst just nu. Frukterna skickas sedan till presseriet i Ringe i Danmark, där juicen tappas i förpackningen som skickas direkt vidare till butikerna i Sverige. Apelsinerna och blodgrapefrukterna hämtas inte från samma odling eftersom de mognar på olika platser. Just nu hämtas blodgrapefrukten Star Ruby från Argentina och blandas med apelsiner av sorten Valencia från samma land.

– Detta är den femte varianten av Nypressad och alla har varit väldigt populära. Näst efter storsäljaren Apelsin är Äpple, från lokala odlingar på Fyn, mest populär och faktiskt unik med sin färskhet i kombination med att vi bara pressar en äppelsort åt gången. Juicen finns ju bara under äppelsäsongen. Vi arbetar hela tiden med att förnya vårt sortiment och hitta spännande smaker eftersom det finns en ökande efterfrågan av nya nypressade juicer i Sverige, säger Malin Hammarström, marknadsansvarig för fruktdrycker.

Vad är Nypressad?
I ”vanlig” juice, som inte är nypressad, pressas frukten vid odling och transporteras i tankar till förpackningsstället. Apelsinerna i God Morgon Nypressad transporteras hela från odlingen till vårt presseri i Ringe i Danmark där de pressas. Juicen hamnar sedan, utan omvägar, direkt i förpackningen och vidare ut till butikerna. Den korta tiden från pressning till dess att juicen finns i butik gör att både c-vitaminerna, aromer och smakämnen bevaras till en högre grad vilket resulterar i en färskare och intensivare smak. I nypressad juice tillvaratas även allt fruktkött vilket ger en fylligare känsla.

Juicen finns i butik vecka 5 2009 och har ett rekommenderat pris på 29,50 kr/liter.

För högupplösta bilder:
www.mediawizard.arlafoods.com/

För mer information:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods
Tel: 070-689 58 84 eller 08-789 58 84
inger.soderlund@arlafoods.com

Malin Hammarström, marknadsansvarig för fruktdrycker
Tel: 070-689 52 95 eller 08-789 52 95
malin.hammarstrom@arlafoods.com

Om God Morgon
God Morgon är Sveriges näst största juicevarumärke och ägs av Rynkeby Foods (Rynkeby Foods ingår i Arla Foods.)

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76