Yoghurt med probiotiska mjölksyrabakterier i nya sommarsmaker - Cultura® Dofilus® för en mage i balans

Lästid
2 min
Publicerad
07 maj 2009
Kontakter:
Presskontakt

Sommarens nya smaker av Cultura® Dofilus® yoghurt är jordgubb/granatäpple och passion fiber. Båda smakerna innehåller flera miljarder av snälla probiotiska mjölksyrabakterier som bidrar till att hålla magen i balans. En tallrik ger hela 30 miljarder välgörande bakterier.

Intresset och forskningen om maghälsa och probiotika, snälla bakterier, ökar. Maghälsa är också den starkaste globala marknadstrenden för 2009 inom området mat och hälsa*. Probiotika finns sedan länge i olika typer av mejeriprodukter och utbudet växer över hela världen. Nu kommer två probiotiska nyheter till de svenska mejerihyllorna - Cultura Dofilus jordgubb/granatäpple och Cultura Dofilus passion fiber.

Precis som det övriga Cultura Dofilus-sortimentet innehåller de nya smakerna en unik mix av tre olika probiotiska mjölksyrabakterier; Lactobacillus casei F19®, som är Arlas egen patenterade probiotiska mjölksyrabakterie, Lactobacillus acidophilus LA-5® samt Bifidobacterium lactis BB-12®. Alla tre bidrar på olika sätt till en mage i balans. Cultura Dofilus passion fiber innehåller även tillsatt fiber från cikoriarot, som också bidrar till magens välbefinnande.

Magens balans viktig för immunsystemet
För att en bakterie ska få kallas probiotika måste den ha ett antal bevisade effekter på vår hälsa. Den måste dessutom kunna överleva hela vägen genom mage ned till tarmen. Eftersom över 70 procent av vårt immunsystem sitter i mag-tarmsystemet är det viktigt med en bra balans i magen. En tallrik, cirka 2 dl, Cultura Dofilus, innehåller 30 miljarder probiotiska mjölksyrabakterier, vilket är ett bra dagligt tillskott för att få en mage i balans.

Ytterligare en nyhet är att Cultura Dofilus vanilj nu kommer i 1-litersförpackning, dubbelt så stor mot tidigare, något som konsumenterna länge efterfrågat.

Cultura Dofilus jordgubb/granatäpple och Cultura Dofilus passion fiber, båda i 500 g-förpackning, kostar cirka 15 kr. Cultura Dofilus vanilj i 1-litersförpackning kostar cirka 26 kr. Alla tre nyheterna finns ute i butik från vecka 19.

I Cultura-sortimentet ingår även Cultura Dofilus naturell, Cultura Dofilus blåbär fiber, Cultura Shot hallon/blåbär, Cultura Shot jordgubb/rött te samt Cultura aktiv fil.

Lactobacillus casei F19® har studerats i en mängd vetenskapliga studier. Några av resultaten är att F19®:

  • kan vara med och skapar en sund miljö i tarmsystemet och bidrar till att öka antalet välgörande mjölksyrabakterier
  • kan hjälpa till att bevara en frisk tarmflora vid tillfällig störning, till exempel när man äter antibiotika
  • upplevs ha en fördelaktig påverkan av människor som lider av sjukdomen CFS, kroniskt trötthetssyndrom
  • kan minska behovet av antibiotikabehandling hos små barn

www.culturakunskap.se finns mer information om Arlas egen och andras forskning om probiotika.

*) New Nutrion Business, No 3, www.new-nutrition.com

För högupplösta bilder: www.mediawizard.arlafoods.com eller maila pia.schiller@voxpr.se

För ytterligare information:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel: 070-689 58 84 eller 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,2 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i tolv länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76