Två nya kokböcker för högtider och ost- & vinälskare

Lästid
2 min
Publicerad
25 september 2009
Kontakter:
Presskontakt

I höst lanserar Arla två nya böcker att inspireras av i köket. De båda böckerna är fyllda med lättlagaderecept och smakrika tips till matlagningen. Fira! midsommar, jul & påsk är en kokbok med mer än 180 recept till årets stora högtider och fester. Boken Ost & Vin, som är ett samarbete med vinkännaren Torbjörn Berner och vinklubben Tre Kronor, är fylld med inspiration om välsmakande ost- och vinkombinationer. Båda böckerna ges ut av Harlequin förlag och säljs i livsmedelsbutikerna från vecka 43 respektive vecka 45.

Att laga mat i goda vänners lag är något som de flesta uppskattar och intresset för kokböcker och receptsajter är mycket stort. I Sverige släpps det i snitt en kokbok per dag – året runt. Nu lanserar Arla två nya, och helt olika böcker, för att inspirera till matglädje i köket.

Fira! midsommar, jul & påsk

I kokboken Fira! midsommar, jul & påsk samlas lättlagade favoritrecept för årets stora högtider; jul, påsk och midsommar samt årets många festtillfällen. Boken innehåller heltäckande recept för alla sorters kalas, mingel och bufféer och lyfter fram menyer för såväl större middagar som mindre fester samt ger tips på inbjudande dukningar och detaljer som förhöjer stämningen.

– Vi har tidigare givit ut de populära kokböckerna Arlas Kokbok (1999) och Arla Kökets bästa (2007). Nu kommer uppföljaren med våra bästa recept för mathögtider. Det är ju just vid de stora mathelgerna som vi är lediga och har lite mer tid, både i köket och för varandra, säger Catarina Molin Österlund, Receptansvarig på Arla Foods.

Ost & Vin

Vinkännaren Torbjörn Berner och vinklubben Tre Kronor har i samarbete med Kvibille utvecklat Ost & Vin, en nytänkande och inspirerande receptbok, fylld med spännande kombinationer och tips på hur man bäst kan använda ost. I boken finns också kuriosa och fakta om ost- och vinproduktion. Recepten är uppdelade i tre områden; ostbrickan på nytt sätt, att använda ost som krydda för att tillföra ytterligare dimension till maten samt läckra smårätter med ost.

– Ost och vin är för många det perfekta avslutet på en trevlig middag. Tyvärr är det många som går i gamla spår och inte kombinerar vinet till ostens specifika karaktär, vilket förtar en del av upplevelsen. Ost är en perfekt råvara som tillför en härlig och smakrik sälta. Vi vill vidga de svenska konsumenternas synsätt på ost och visa på dess otroligt många användningsområden när man lagar mat. Boken Ost & Vin ska användas som en handbok som ger inspiration och fungera som en bästa vän i köket, säger Torbjörn Berner.

Fira! midsommar, jul & påsk finns till försäljning i livsmedelsbutiker runt om i landet från vecka 43, 2009. Cirkapris 99 kr. Finns även att köpa på www.arla.se.

Ost & Vin finns till försäljning i livsmedelsbutiker runt om i landet från vecka 45, 2009. Cirkapris 99 kr.

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods AB, tel: 08-789 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

För praktiska frågor, digitala bilder etc, kontakta:

Olivia Jansson, Star Public Relations, tel: 08-545 29 856, e-post: olivia.jansson@starpr.se

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76