Stjärnkock besöker Eiraskolan i Stockholm

Lästid
2 min
Publicerad
13 maj 2009
Kontakter:
Presskontakt

Tävlingen ”Årets Kock i skolan” är avgjord. Tom Sjöstedts rätt Lasagne smaksatt med pepparrot samt sallad på äpple och gurka har röstats fram som vinnare i Arlas tävling där närmare 25 000 elever och skolkökspersonal från Skanör till Östersund deltagit. Eiraskolan i Stockholm som deltog i omröstningen får den 20 maj besök av kocken bakom det vinnande receptet, Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Det ska bli jätteroligt att få komma till Eiraskolan och laga min lasagne på plats. Jag tycker att skolmaten ska vara god och dessutom se tilltalande ut. Sedan måste den ju vara lagom energirik och nyttig också, säger Tom Sjöstedt, vinnare av Årets kock i skolan 2009 och Årets Kock 2008.

Fem av Sveriges bästa kockar har tävlat om vem som gör den godaste skolmaten. Tävlingen i Arlas regi ägde rum för tredje året i rad och har varit öppen för alla grund- och gymnasieskolor i Sverige. Syftet är att skapa ett givande samarbete mellan några av landets stjärnkockar och skolkökspersonal där tips och erfarenheter från båda håll kan inspirera till nya utmaningar i både restauranger och skolkök.

Den 20 maj kommer Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, till Eiraskolan i Stockholm för att tillaga sin vinnande rätt. Han blev väldigt glad när hans rätt valdes ut som vinnare och han ser fram emot att få laga den på plats i skolköket.

– Det känns jätteroligt att min rätt röstades fram. All mat bör lagas på plats, så även i skolorna. Man måste lägga ner mer pengar på råvarorna och samtidigt ge personalen inspiration och utbildningar, det gör maten roligare att både tillaga och äta, säger Tom Sjöstedt.

Inger Söderlund, PR-chef, Arla Foods
Tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.com

Vinnande receptet finns som bilaga, samtliga recept finns på www.arla.se/storkok

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på ca 8,4 miljarder kilo och en omsättning på ca 55,5 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av ca 10 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i åtta länder och har försäljningskontor över hela världen. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron exporterar vi mejerivaror till Europa, Asien och USA. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76