Mejeriet i Stourton utökas – planer på att stänga Northallerton

Lästid
1 min
Publicerad
29 januari 2009
Kontakter:
Presskontakt

En stor utökning av Stourton Mejeri i Leeds kommer att ge Arla helt nya möjligheter på den brittiska marknaden, och dessutom medföra stora besparingar inom produktionen. Utökningen är redan i full gång och förväntas vara slutförd 2010. Det gör det möjligt att stänga mejeriet i Northallerton.

Det stora brittiska mejeriet i Stourton, Leeds, är på väg att bli ännu större. Redan förra året påbörjades den fysiska utbyggnaden av mejeriet, som i investeringsbudgeten för i första hand 2008, 2009 och 2010 tilldelats cirka 70 miljoner brittiska pund för investeringar i effektiviseringar, ökad kapacitet och fler produktionsmöjligheter. I samband med det planeras nu stängning av mejeriet Northallerton.

Rent konkret kommer Stourton att kunna utöka produktionen med bland annat färsk grädde, crème fraiche och cottage cheese. Och de många nya initiativen förväntas kunna skapa hundra nya arbetsplatser. En del av dessa kommer dock från mejeriet i Northallerton, där medarbetarna på torsdagen informerades om att Arlas planer på att stänga mejeriet.

– Utökningarna och investeringarna i Stourton är ett positivt steg för vårt företag och ambitionen om att utöka sortimentet, samt att öka effektiviteten. Men samtidigt måste vi dessvärre meddela de anställda om den planerade stängningen av mejeriet i Northallerton, säger Lars Dalsgaard, som är Arla UK:s business group director för supply chain.

Den planerade stängningen av Northallerton Mejeri beräknas kunna ske under 2010 och innebär i så fall att 130 tjänster försvinner.

För mer information, vänligen kontakta:

Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation

tel: +46 (0)8 789 51 41

mobil: +46 (0)70 899 51 41

tobias.wahlen@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76