Konkurrensverket utökar sin granskning

Lästid
1 min
Publicerad
28 juni 2009
Kontakter:
Presskontakt

Konkurrensverket har begärt hos Stockholms Tingsrätt att utvidga undersökningen av Arla till att omfatta även avtalen med ICA, Netto, Lidl och Bergendahlsgruppen.

Arla har valt att inte motsätta sig KKVs begäran då vi ju har som företagspolicy att samarbeta med Konkurrensmyndigheterna och alltid följa konkurrensreglerna i vår verksamhet.

– Det som Konkurrensverket nu vill undersöka är om det fanns någon större plan inom Arla att hämma konkurrensen, men det finns det inte. Vi känner oss trygga att de kommer komma till samma slutsats. Men det är viktigt för oss att alla misstankar utreds grundligt och noggrant, säger Hans-Åke Hammarström, Nordenchef.

Media har snabbt plockat upp nyheten och en feltolkning i ATL ledde till ett par felaktiga artiklar om misstänkt mjölkkartell, vilket det inte finns några misstankar om. Bakgrunden till Konkurrensverkets granskning är att de vill undersöka om Arla ingått otillåtna leveransavtal och utnyttjat sin dominerande ställning efter en anonym anmälan i april.

– Vi anser inte att vi har något i våra kundförhållanden som är i strid med konkurrensreglerna. Vi fortsätter att vara öppna och samarbetar med myndigheterna så att detta ska kunna bli löst så snart som möjligt, säger Hans-Åke Hammarström.

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76