Fruktyoghurt flyttar från Göteborg till Linköping

Lästid
1 min
Publicerad
16 september 2009
Kontakter:
Presskontakt

Arla Foods styrelse har fattat ett inriktningsbeslut om att flytta produktionen av fruktyoghurt från Göteborgs mejeri till Linköpings mejeri. Fackliga förhandlingar kommer nu att inledas. Slutligt besked tas efter att de fackliga förhandlingarna har genomförts.

Genom att samla yoghurttillverkningen på en plats i Sverige blir produktionen mer effektiv och distributionen kan optimeras. Mejeriet i Linköping har dessutom redan kapaciteten att ta emot produktionen och inga investeringar behöver göras. Förändringen innebär att 25 tjänster i Göteborg försvinner. Samtidigt skapas fem nya arbetstillfällen i Linköping.

  • Det är alltid svårt att ta ett beslut som innebär att arbetstillfällen försvinner, men det är nödvändigt att vi hittar lösningar som gör oss mer effektiva. Genom att flytta produktion till Linköping sparar vi både pengar och miljö, säger Hans-Åke Hammarström, Nordenchef för Arla Foods.

Arla arbetar kontinuerligt med att fördela produktionen på bästa sätt mellan mejerierna. Till exempel flyttade Arla produktionen av fil från Linköping till Göteborg tidigare i år. Om inriktningsbeslutet verkställs betyder det att all produktion av fruktyoghurt i Sverige samlas på en produktionsanläggning.

För mer information, vänligen kontakta:
Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation
tel: +46 (0)8 789 51 41
mobil: +46 (0)70 899 51 41
tobias.wahlen@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76