Coop väljer Arla som huvudleverantör

Lästid
1 min
Publicerad
23 februari 2009
Kontakter:
Presskontakt

Coop och Arla har kommit överens om ett nytt avtal som innebär att Arla kommer att leverera ett större sortiment och vara den viktigaste leverantören av mejeriprodukter till Coops butiker.

– Vi vill erbjuda kunderna marknadens bästa sortiment av mejeriprodukter. Arla har det största och bredaste sortimentet och det största utbudet av ekologiska varor, samt en bra produktutveckling. Vi har fått ett bra helhetserbjudande och därför har vi valt att utöka samarbetet med Arla, säger Jörgen Månsson, vd för Coop Inköp och Logistik AB.

– Det utökade förtroendet för Arla och våra produkter visar att vi lyckats i vårt arbete med att utveckla vårt sortiment och vår service, och att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga priser. Vi är stolta över det utökade uppdraget från Coop, säger Anders Svensson, chef för Arla Foods i Sverige.

Nu börjar arbetet med förändringar i sortimentet och tidplaner för hur det ska komma ut till butiker och stormarknader. Tillsammans ska Coop och Arla se till att det blir en så bra övergång som möjligt. Arla har svarat på en förfrågan från Coop och förhandling har pågått under en längre tid.

För mer information, vänligen kontakta:

Tobias Wåhlén, chef extern kommunikation

tel: +46 (0)8 789 51 41

mobil: +46 (0)70 899 51 41

tobias.wahlen@arlafoods.com

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76